Annons:

Kanske är på sin plats för en liten presentation av oss? Kan tillägga är att det är jag, Erika, som skriver så att det inte blir några sura miner i laget för att jag premierar, upphöjer eller felaktigt delar info om mina lagkamrater. De är allt som oftast så blygsamma med sina prestationer och jag vet hur det bli om jag låter dem ta texten i egna händer..

Emelie Forsberg
Kanske ett bekant namn för många. Sveriges absolut bästa bergslöpare. Världens till och med.
Och hon är inte bara bra på löpa. Hon kan baka, odla, skriva och en massa andra saker.Och så kan hon förstås åka skidor.
På meritlistan inom skidalpinism har hon ett världscupsguld som väger tungt i en idrott med många starka atleter.
Fungerar lite som mentor till oss andra och höjer stämningen med sin fantastiska träningsmotivation och positiva inställning till allt. För Emelie finns inget dåligt väder. Ibland tänker jag: nej, 12m/sek och snöblåst är inte ”bra väder” fast Emelie utropar det. Men det är en sådan alla önskar omge sig med, speciellt när man själv känner att man håller på dö av utmattning eller frysa ihjäl.

Ida Nilsson
Definitionen av löpare. Har varit otroligt duktig på friidrott och banlöpning. Har otaliga SM-medaljer och fina prestationer i bagaget. För två år sedan sprang hon sitt första maraton i fjällen, vann och upptäckte en ny talang. Springa fort uppför och i terräng. Springa länge, utmanade och tekniskt. Förra året bestämde hon sig för att satsa på skidalpinism och det visade sig också vara något hon behärskade. Ida är fantastisk på att leva fritt med stor öppenhet och ödmjukhet inför livet som atlet. Hon är även yogalärare, massör, kock och säkert någon mer färdighet hon spar som ett ess i rockärmen.

Fanny Borgström
Lillasyster Borgström som för tre år sedan flyttade hemadress till Duved som ligger strax utanför Åre i Jämtland. Sedan dess har funnit kärlek till berg, träning och att samla på stunder som leder till livsnjuting. Sen är hon en rackare på att springa och åka skidor både uppför och utför. Har några fina SM-medaljer i skimo att stoltsera med och åkte sitt första EM förra året.
Hon besitter ett fruktansvärt tålamod och har hög toleransnivå för motgångar. En sådan som man vill ha med när saker inte går som man tänkt.

Erika Borgström
Och så har vi jag då. Det blir väl som jag befarade att de andra skulle skriva om sig själva. Jag är 25 år. Tycker om att fylla mina år med äventyr och saker jag kan som gammal sitta och skratta och ojja mig över att jag gjorde. Som att åka världscup i en sport man inte riktigt behärskar. Men jag älskar att vara ute, bli trött av att använda kroppen och att få se vackra platser.
Det är största anledningen till att jag älskar löpning och skimo för det uppfyller alla tre kriterierna.

Om skribenten

Skimogirls är ett kollektiv med tjejer som tycker om att vara i bergen, på vintern är det skidor med stighudar under fötterna och på sommaren i löparskor. Författarna på denna blogg är: Emelie Forsberg, Fanny Borgström, Erika Borgström och Ida Nilsson. Här kan ni följa deras tankar om idrott, prestation och vänskap. Trevlig läsning!

Liknande inlägg