Annons:

Sverige har fått sitt första guidade paddeläventyr, Sverige Paddeln, där Göta kanal med sina 190 km och 58 slussar ska besegras över fyra dagar i kajak. Guidade kebbestigningar, fjällöparläger och etappcyklingar har länge funnits, men ett paddeläventyr med fokus på både utmaningen och det sociala har saknats, men nu är det här.

Göta kanal kan med sina 190 km kan enkelt titulera sig som ett av Sveriges häftigaste underverk, en handgräven kanal som tog 22 år att färdigställa och stod klar 1832.  Kanalen i sig är en bragd att ta sig igenom bara med båt, men nu arrangeras alltså en paddling genom hela kanalen och över Vättern under fyra dagar. Den längsta sträckan mäter 63km och den kortaste 33km.

P1010170

Bakom arrangemanget står kanotisterna Danny Hallmén och Jacob Holst, två forna landslagspaddlare som nu letar efter äventyret ute på vattnet tillsammans med andra paddlare. Danny, en paddelkombinatör som både driver egna företaget med Kajakcoachen.se och jobbar som förbundskapten för kanotlandslaget, säger så här om Sverige Paddeln:

”Jag ser det som att Sverige Paddeln är ett stort kinderägg med tre överraskningar. Främst tar vi oss an en jätteutmaning med att paddla 190 km under fyra dagar, både med långa utmanande paddelsträckor och en tuff korsning av Vättern som väntar i mitten. Den andra delen handlar om det sociala äventyret där vi tillsammans kommer besöka och sova över på kanalens pärlor, där vi också avnjuter riktigt lyxiga luncher och middagar över dagens historier. Den tredje och sista delen är att deltagarna får möjligheten att genomföra det här äventyret med mig och Jacob, som kommer göra allt för att coacha, pusha och inspirera alla!”

Mer info och anmälan till äventyret finns på: www.sverigepaddeln.se

En respons