Annons:

Simon Jaktlund hade en vision och lät sig inte stoppas. Det som för sex år sedan var ett öde område i stadsbilden är idag ett populärt vandringsstråk som på sommaren lever upp och bildar en oas där människor samlas för att åka wake-board, skejta, yoga, fika och slappa i en hängmatta i solen.

Surfbukten har gjort så stort avtryck på Östersunds stadsbild att initiativet blivit nominerat i Placebrander of the Year. När jag frågar Surfbuktens pappa Simon om saken så skrattar han mest och säger att det är lite av en David och Goliath-situation eftersom finalisterna han tävlar mot är tunga namn med mycket marknadsföringsmuskler. Själv har han inte ens en pr-byrå utan har gjort det mesta själv och med goda vänners hjälp.

Surfbukten surfareNågot som talar till Surfbuktens fördel är just det faktum att det är ett streetsmart initiativ som lyckats blomma upp ur statsbetongen, byråkratin till trots. Det är unikt, trendigt och sådär skönt oförargligt som en saltstänkt och solblekt surfare som inte vill någon förnär. Surfbukten har tidigare omnämnts i Outside som Östersunds stora lekplats.

Surfbuktens trogna följare har hittat på alla möjliga initiativ för att få folk att rösta, bland annat kommer det att tatueras in surfmotiv, cyklas långa sträckor med mera. Eftersom jag inte vill vara sämre jag än att anta utmaningen så får jag väl säga att om Surfbukten vinner Placebrander of the Year kommer ni att kunna ta del av ett gratispass med löpstyrka och löpning med undertecknad där i sommar!

Surfbukten Simon och Linnea

 

Surfbukten konsert

Här kan du läsa mer om de andra finalisterna och rösta på årets platsmarknadsförare 2016.

Riktigt inspirerande bidrag allihop – kolla bara in naturen i filmen This is Sweden, en av finalisterna.

Om skribenten

Innovationsvetare och Fjälledare med passion för att springa långt. På Outside Sweden bloggar Amanda om en bransch i förändring, fjällsäkerhet, kärlek till naturen, prylnörderi och lite annat smått och gott. Vill bjuda dig som läsare på inspiration, fördjupad kunskap och utmana till nya tankar. 

Liknande inlägg