Annons:

26 november – 1 december 2016 utbildades en ny grupp stugvärdar av STF. Vi samlades på STF Abisko turiststation och tillbringade några riktigt fullspäckade dagar tillsammans med att lära oss det mesta en stugvärd i en fjällstuga behöver kunna. 

Att vara stugvärd i STF:s stugor är populärt. Många stugvärdar återkommer år efter år och söktrycket på stugvärdskurserna är högt. Bara på min kurs var det 300 sökande varav vi var ca 30 personer som gick kursen. Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara stugvärd och här finns information om kommande stugvärdskurser. 

Efter kursen väntar minst tre dagars stugvärdspraktik innan man kan räknas till färdig stugvärd. Vi har precis fått ut en lista med möjliga praktikplatser och det är ett väldigt angenämt intresse att försöka välja mellan STF:s stugor (totalt 43 stycken) som är utplacerade längst den vackra svenska fjällkedjan!

Vi ses på fjället!

Abisko Nationalpark

 

Byta gastub är något som många ensamma stugvärdar fasar för. Denna smidiga pjäs väger 90 kilo.

 

Hur var det nu..?

 

Rutiner kring brand i stuga samt släckning av person med brandfilt och släckning av föremål med pulversläckare ingick i utbildningen.