Annons:

November är här oavsett om vi vill det eller ej. Hos mig i Storuman är det ljust mellan halv nio och halv tre. Snön ligger vit och ger ett härligt ljus. Grenarna på träden tyngs ned av ett fluffigt snötäcke och alla skidentusiaster jublar över den tidiga vintern. 

Igår hade vi en kort reflektionsövning i klassen som handlade om just detta med novembermörkrets varande – vad behöver JAG göra för att må så bra som möjligt under den här årstiden? Svaren varierade. Sova mer, träna regelbundet, kramas, äta d-vitamin, vara utomhus de få ljusa timmarna, peppa varandra till aktivitet och så vidare. Så, jag vill skicka vidare frågan till dig som läser – vad behöver DU göra för att må så bra som möjligt under mörka november?

För mig är detta också en riktigt bra period att ta fram och börja gå igenom bilder jag tagit under året och tanka på med positiv energi och från alla upplevelser som varit. En sådan ögonblicksbild som jag vill dela med er är från i maj när jag hade en co-working-vecka i Katalonien tillsammans med Ellen och Johnny på Pace on Earth.
Förutom att ha en riktigt schysst vy från hemmakontoret så åkte vi runt och testade nya leder, spanade in fina boenden att ha löparläger på med mera. När vi var påväg hem en eftermiddag åkte vi förbi det här härliga rapsfältet och jag kände att HÄR, här måste jag bara få springa lite. Solen stod högt, luften var klar och berget (Montserrat) syntes tydligt. Blommorna doftade gott och det var en sådär behagligt ljum bris. Det ögonblicket har jag sparat till nu.

Mina spanska vänner frågar alltid hur vi står ut med mörkret här i Sverige – ”blir ni inte trötta?”. Jo, jag antar det, vi är nog bara så vana att vi inte tänker på det.

Montserrat Runner 2

Har du ingen att träna eller gå ut och uppleva naturen med i din stad? Om du inte vill utmana dig och söka nya vänner, engagera dig via en förening/community eller uppleva på egen hand så går det alldeles utmärkt att springa (prat-tempo) tillsammans via telefon. Ring upp din bästa vän eller släkting som du inte sett på länge och säg, ”kom, så tar vi en lunchpromenad!”. Tycker du inte att det funkar att prata samtidigt så kanske ni kan sms:a varandra och peppa på att ge sig ut tillsammans. Testa!

Behåll lekfullheten, nyfikenheten och våga ta hjälp av varandra!

Om skribenten

Innovationsvetare och Fjälledare med passion för att springa långt. På Outside Sweden bloggar Amanda om en bransch i förändring, fjällsäkerhet, kärlek till naturen, prylnörderi och lite annat smått och gott. Vill bjuda dig som läsare på inspiration, fördjupad kunskap och utmana till nya tankar. 

Liknande inlägg