Annons:

Jag sväljer. Gör det igen. Snyter mig och kollar på de innehåll som precis kommit ur min näsa. Sväljer igen och spottar den här gången i handfatet.

Vi var bjudna på middag hos en nära bekant familj. Äldsta dottern i familjen hade blivit sjuk under natten och fått ligga hemma under dagen. Efter lite dividerande mellan mig och syster kom vi fram till att vi inte skulle vika oss. Inte hålla på med sånt där tjabbel och bli nervös så fort någon hostar eller ser någon snyta sig. Så vi åkte. Glada för att få umgås och bli bjuden på god middag! Mycket trevligt.
Fram till dagen efter. Då den där stickande känslan i halsen gjorde sig uppenbarad och den lätt snoriga näsan var ett faktum. Det där man verkligen inte vill känna en vecka innan man ska åka ner till Pyrenéerna och tävla. Men jag brukar förespråka att ”det är vid motgång man lär sig något” och får försöka leva efter det. MEN DET SUGER!

Det gör verkligen det, att inte få stimulera kroppen med så många timmar man önskar ute på fjället och ständigt fundera på om det är dumt att jag går ut och slänger soporna. Som tur är så blev jag inte sjuk, alltså inte så där sjuk sjuk med feber och hosta. Utan de senaste dagarna har inneburit korta löprundor och lite lätt styrka. Väldigt bra efter att ha pressats kroppen ganska hårt under en lång period. MEN DET SUGER! När det är vad man rättar sina dagar efter och då kroppen är van med endorfinpåslag både en och två gånger per dag.

Men nu sitter jag på flyget mot Pyrenéerna, med en laddad kropp och vitt snorpapper(är snoret gult så innehåller de bakterier). Försöker för kommande förkylningar och kittlande halsar bena ut vad jag gjort bra och hur jag hade kunna förbättra något till nästa gång. Här kommer några tankar:

1. Kroppen blir sjuk när den har lite väl mycket och ta hand om(kan vara jobb, relationer, träning, stress, LIVET)
2. Det finns faktiskt bra och givande saker som inte är träning(spela spel, laga extra omsorgsfull mat, tjäna pengar, dammsuga)
3. Kroppen är så fantastiska duktig och stark majoriteten av dagarna. Ställer upp på så mycket, så ge tillbaka dagar då den är trött(tänk snälla och starka tankar, sov länge, ät mycket, skratta högt)
4. LIVET GÅR VIDARE!

/Fanny

Om skribenten

Skimogirls är ett kollektiv med tjejer som tycker om att vara i bergen, på vintern är det skidor med stighudar under fötterna och på sommaren i löparskor. Författarna på denna blogg är: Emelie Forsberg, Fanny Borgström, Erika Borgström och Ida Nilsson. Här kan ni följa deras tankar om idrott, prestation och vänskap. Trevlig läsning!

Liknande inlägg