Annons:

Lördagen den 12 november är det premiär för Sätila Trail – ett nytt lopp i Nordhallands urskogar och kulturbygder. Loppet, som initierats av Sätila of Sweden för att fira företagets 120-årsjubileum, går i historiens spår med start och målgång på Lygnerns strand i Sätila.

satila

– När vi diskuterade hur vi skulle fira vårt 120-årsjubileum kom vi ganska snart fram till att vi ville ha en annan typ av fest än ett traditionellt kalas. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat Sätila Trail och vi ser mycket fram emot den 12 november, säger Maria Stockefors, vd för Sätila of Sweden

Loppet erbjuder sex varierade banor utlagda längs Lygnerns stränder, kring Sätila och i de kringliggande skogarna. Kortast är Byslingan på 5 km, som man både kan gå och springa, längst är Jubileumsbanan på 120 km. Samtliga distanser kommer att ha tidtagning och 80 och 120 km kommer ha GPS-spårning.

satila4

De två längsta distanserna, 80 km och 120 km, har graderats av ITRA (International Trail Running Association) till 4 respektive 5 poäng – och är officiella kvalificeringslopp för Ultra Trail Mont Blanc (UTMB).

Anmälan till Sätila Trail

satila3