Annons:

Förra året åkte Robin Trygg, tidigare yngste svensk på Mount Everest, till Himalaya för att bestiga två av världens 8 000-meterstoppar: Cho Oyo, 8 201 m ö.h, och Mount Everest, 8 850 m ö.h, i en och samma expedition. Men förra årets försök gick inte riktigt som planerat då en jordbävning härjade i Nepal. Tusentals människor dödades och flera laviner utlöstes på Mount Everest. Nu planerar han att göra ett nytt försök.

”Det har gått ganska exakt ett år sedan jordbävningen. Det som hände kommer jag att ha med mig för resten av mitt liv. Jag var lyckosam att klara mig oskadd och hade möjligheten att hjälpa till på plats med det lilla jag kunde, men det finns mycket kvar att göra. Jag gör det nu genom att återvända dit igen”, säger Robin Trygg.

Om Robin lyckas blir han den förste svensk att ha bestigit Everest från både syd- och nord-sidan, samt efter Göran Kropp, den andre svensken någonsin att ha stått på Everest två gånger.
Totalt beräknas expeditionen ta 60 – 70 dagar.

Följ Robin på hans blogg eller facebook: Trygga Äventyr

Förutom Robin Trygg är även svenskarna Maria Granberg och Daniel Åkerman på väg till Everest för att bestiga toppen.