Annons:

Min resa har börjat och jag har nu tagit mig ca 51mil på tre dagar. Jag startade nere Smygehuk i torsdags och landade nu i Dals Långed. Det har flutit på bra överlag förutom att jag har lärt mig att man inte kan lite på Google maps när man ska cykla.

Första dagen tog jag mig från Smygehuk till Halmstad. Det blev en cykeltur på 195km. Känslan när jag tagit mig över Hallandsåsen var att jag va klar med etappen trots att det var 35km kvar. Det här med cykelvägar/cykelbanor, kalla det vad du vill. Det funkar jätte bra när de ligger parallellt med en större landsväg. Men när det är inne i en stad så är det katastrof. Det borde bli lättare att cykla genom eller runt en stad utan att behöva svänga var 200m

Andra dagen mellan Halmstad och Boås lärde jag mig att Google maps visar kortaste vägen och inte bryr sig om man behöver cykla över sprängsten. Dock fick jag se både älg, hare och någon stor rovfågel under denna utflykt på grusvägarna.

Under dag tre skulle det regna sas det så jag förberedde mig med regnjacka och skoöverdrag, Klarade mig förhållandevis bra med tanke på hur det såg ut på vägen. Tajmade istället in två broöppningar.  När jag tog lunchstopp i Trollhättan passade jag även på att lämna i min cykel hos Sportson som tillsammans med Sportson i Borås stod för service och byte av däck på cykeln.

Om skribenten

Viktor Ehrnholm Larsson

En cykeltur från Smygehuk i söder, till Kebnekaise i norr. Där han kommer avsluta resan med att bestiga Sveriges högsta berg. Till minne av hans far, som gick bort i hjärtinfarkt för 20 år sedan.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras