Annons:

Igår tisdag från Åsarna till Östersund kom första regnet på äventyret samt en tuff motvind vid Storsjön som påminde om Öland i augusti. 8 mil idag och även om det var stundtals tuff cykling så var det de nya bektskaperna och vänligheten hos de jag mötte som stack ut.

Håkan, min räddande ängel!
Efter 7 km cykling i begynnande regn från Åsarna tittade jag bakom mig och insåg att jag glömt min stingpinne till Sherpa! Inte bra, den behövs för att jag ska synas på vägarna. 

Fredrik och Håkan

Håkan Svensson på Åsarna Skicenter tvekade inte när jag ringde utan körde ut den till mig direkt. Inte bara fick jag bo hos dem på hotellet, utan han hjälpte mig direkt med detta. Jag hann inte cykla mer än dryga milen innan han kom med bil och hade med sig min flagga. Stort tack Håkan! Mer sånt i världen så kan vi göra underverk ihop.

Regn och blåst – Regel 9
För er som inte cyklar så kan jag berätta att det finns en cykelregelbok med vett och cykeletikett. Mest roliga saker men en del tar allvarligt på dem. Just regel 9 gillar jag. Om man cyklar i regn och blåst så är man per definition en hårding. Igår var det regel 9 som gällde. Ska erkännas att min klädsel inte var godkänd enligt regelboken men den funkade. Keps under hjälmen, lösa ärmar under jackan med tishan, regnskoskydd på cykelskorna. Klart! 

Regnet som föll pågick ett par tre mil fram till Hackås. Passade på att ta en kort lunchpaus innan jag fortsatte.

E45 Häckås

Jag svängde av upp mot Orrviken längs med Storsjön. Det gick gäss på sjön och vinden kom rakt emot mig. Min rullhastighet gick från 22 km/tim till 12 km/tim. Oerhört frustrerande. Oavsett hur mycket jag tryckte på kändes det som jag stod still. Det var dryga 2 mil upp till Orrviken och de kändes som 4. Men bara att trampa tag för tag. Varje meter var en meter närmare Målet.

Fredrik i regnet

Men väl vid Orrviken så började vägen svänga mot Östersund och vinden slog in snett bakifrån. Allt började att rulla på som vanligt igen utan regn och motvind. Skönt!

Velo Rapide – Kropp Challenge träff
Völ framme i Östersund cyklade jag till Velo Rapide som öppnat upp för nyfikna att träffa mig och prata om mitt äventyr. Bara butikens slogan att ”every ride is a coffee ride’ är ju klockren!. Supertrevligt och bra koncept med butik, café och verkstad för oss som gillar cykling i alla dess former. Och kaffe förstås!

Velo Rapide

Hemligt uppdrag – Mer kommer framöver
I butiken träffade jag flera olika personer, alla trevliga. Det möte som var extra speciellt var med Lasse och Solweig som hade ett uppdrag åt mig som jag givetvis tog på mig att lösa. Härliga människor!

Exakt vad det är kommer jag avsläja längre fram i äventyret. En riktig cliffhanger!

Lasse, Fredrik och Solweig

Hem till min vän Hanna
Efter besöket hos Velo Rapide var det dags att bege mig hem till Hanna som öppnat upp sitt hem för mig. Hon är en av grundarna till en lokal löpgrupp i Östersund, Beaktiv, som satsar på att ge personligt fokus och bra löpträning. Härligt att ses igen och grymt god middag med med många skratt.

Hanna och Fredrik

Sverige är fantastiskt!
Genomgående för hela äventyret hittills är att alla är så vänliga och öppna. Naturen, upplevelserna och människorna ha varit fantastiskt så här långt. Blir spännande nu när jag rör mig upp i områden jag inte har några bekanta. Ser fram mot nya kontakter och spännande möten.

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth är vid sidan om sitt jobb som managementkonsult även VD på Årets Äventyrare AB, guide på Expeditionsresor, studierektor på Adventure Academy och aktiv scoutledare. Han var den första att genomföra Kropp Challenge där han i maj 2016 cyklade från Stockholm till Nikkaluokta, lastade om från cykel till ryggsäck för bestiga berget och ta sig ut igen. Allt för egen kraft och med all packning på cykeln. Fredrik är löparen som hellre räknar leenden än kilometrar eller kilon på skivstången, och har genomfört två Ironman "Glädjen i att få vara ute och uppleva nya saker är det som jag går igång på. Tuffa utmaningar, roligt och så gott kaffe förstås.”

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras