Annons:

Första landet av sju har passerats, ett Polen som bjudit på sablans massa regn. I och med detta har jag också avverkat landet med den längsta cykelsträckan.

20160717_132607~2Jag har under sju dagar, varav en av dem vilodag, cyklat 70 mil. Vädret har som sagt inte varit på min sida, fick dock en solig start när jag rullade iväg från färjan i Gdansk. Och hann komma ganska långt innan himlen totalt öppnade sig för regn och åska. Även första natten blev en blöt sådan. Var en massa myggor på mig och samtidigt som jag hoppade runt och slog för att undvika bett, försökte jag att få upp tältet. Resulterade i en kass uppsättning, men kollade väderprognosen och natten skulle vara utan regn så tänkte att det var lugnt. Men vaknade av att regnet piskade mot tältet och på morgonen insåg jag att det var blött på halva tältgolvet. Dagen efter inhandlades myggmedel och har fortsättningsvis spänt upp tältet ordentligt ☺️.
Som förväntat så har det varit ganska platt i Polen plus att jag har cyklat längs många större och relativt trafikerade vägar. Min GPS har dock stundvis tagit mig ut på vischan och på både mindre grus- och lervägar. Här har det helt klart bjudits på finare omgivningar, men desto svårare framkomlighet. Det har också varit några gånger som jag har behövt vända om då vägen har varit allt för dålig för min cykel och mitt tunga lass.

IMG_20160713_100944Utrustningen har hittills fungerat fint. Dock haft lite strul med inställningarna för mina cykelväskor, men hoppas att jag har lyckats få till det, i nuläget i alla fall bra. Dessutom glad över att jag har med kläder för allt tänkbart väder. Dock hade det nog varit bra att ha gått på pappas linje och minimera lite mer vad gäller packningen, tung cykel att trampa fram.

IMG_20160716_145729Jag nådde fram till Krakow fredag eftermiddag efter 15 mil på cykel både onsdag som torsdag. Mötte där upp Agnieszka, min första äventyrsvän. Vi skulle ha träffats norr om staden men då hon var sjuk blev det istället stadsäventyr och även Hostel istället för tält. Agnieszka var mycket öppen och delade med sig av hennes tankar på friluftsliv, äventyrande och jämställdhet. Gällande Sverige hade hon bilden att vi sätter både natur och kvalitet högt. Också att vi är långt fram ur ett jämställdhetsperspektiv.
Kroppen är lite sliten med både stela axlar och ömma och svullna fotleder, men hoppas att det ska ge med sig. Ska dessutom undvika alltför långa dagsetapper och ta det lite lugnare. Dags att hinna se och uppleva mer! Vore dock plus med lite mindre regn då det helt klart stör sikten och intrycket av omgivningarna.

Nu dags för nya möten och intryck i Slovakien!

Om skribenten

I juli intar Johanna Johansson cykelsadeln för att ta sig cirka 300 mil genom östra Europa. Hon ska cykla från Gdansk till Aten, korsa sju länder samt genomföra ett mini-äventyr med en kvinna från respektive land. För detta äventyr har hon också tilldelats stipendium för ”Årets äventyr 2016”. Länderna hon kommer att korsa är Polen, Slovakien, Ungern, Serbien, Kosovo, Makedonien och Grekland och hon kommer att lämna en rapport från varje land där hon berättar om intryck, möten, utmaningar och hur cyklingen fortgår.

Liknande inlägg