Annons:

Glädjande nyheter från väst. Norrøna har tagit fram sin undersökning Friluftsrapporten för att ta reda på svenskarnas outdoor-vanor. Den visar bland annat att drygt åtta av tio (81 procent) svenskar vistas i naturen minst en gång i månaden samt att drygt hälften av svenskarna är ute en gång i veckan.

Rapporten visar även på ett ökat intresse för naturen och mer än en tredjedel (34 procent) anger att de under de senaste tre åren upplever ett ökat intresse för naturen. Dessutom skulle tre av fyra (75 procent) av de tillfrågade önska att de kunde spendera mer tid i naturen om de hade möjlighet. Det ökade intresset för naturen avspeglar sig främst i den yngre generationen.

”Det ökande intresset för att komma ut i naturen är en tendens vi har sett ett tag nu och att denna undersökningen bekräftar våra antaganden är något vi gläder oss åt”, säger Martin Lien Marketing Director på Norrøna.

Foto: Sverre Hjornevik

Foto: Sverre Hjornevik

Men om det är en kategori människor som är ute mycket finns det alltid en grupp människor som är ute lite mindre. Generellt är det människor i åldern 55+ som är ute mest. Tittar man rent geografiskt är stockholmarna sämst på att vara ute i naturen samtidigt som de gärna skulle vara ute mer.

En sak som utmärker sig är att 39 procent av personer boende i mellersta Sverige nämner det faktum att kläder som står emot regn är den viktigaste faktorn.  Samtidigt menar endast fem procent av norrlänningarna att regntäthet är en viktig faktor, där är bekvämligheten det viktigaste.

Topp 3 av svenskarnas intressen
Vandring: 23 procent
Cykling: 9 procent
Löpning: 9 procent

Topp 3 populära aktiviteter
Promenad: 62 procent
Löpning: 8 procent
Skidåkning: 7 procent

 

Om skribenten

Liknande inlägg