Annons:

2016 års vår- och sommarkollektion blir Fjällrävens mest hållbara någonsin. Företaget satsar hårt på att öka andelen hållbara material, inte minst inom vattentäta skalplagg. Nu kommer uppföljaren till Keb Eco-Shell-serien: Abisko Eco-Shell med lätta 2,5-lagers regnplagg för sommarbruk.

Miljömedvetna friluftskonsumenter har länge fått hålla tillgodo med skalkläder impregnerade med fluorkarboner, trots att det i många år varit känt att perfluorerade ämnen som PFOA och PFOS är hormonstörande och troligen även kan orsaka cancer. Även nyare, alternativa impregneringar med ”kortkedjiga” fluorkarboner har ifrågasatts ur miljöperspektiv.
Fjällräven är ett av få företag internationellt som tidigt började fasa ut fluorkarboner ur produktionskedjan, ett arbete som pågått under flera år. Sommaren 2015 blev en milstolpe, då samtliga Fjällrävens produkter hade fluorkarbonfri impregnering.

Abisko Eco-Shell Jacket och Abisko Eco-Shell Trousers är smidiga och packbara plagg med enbart ett fåtal utvalda detaljer, allt för att hålla ner vikten. Plaggen är sydda i nyutvecklade 2,5-lagers Eco-Shell med ytterväv av återvunnen polyester och fluorkarbonfri impregnering. Tekniska värden för vattentäthet och andningsförmåga är utmärkta, samtidigt som materialet är tyst, följsamt och bekvämt att röra sig i. Jackans huva har skyddande skärm och överskottsvärme ventileras ut genom ficköppningar. Byxan har dragkedjor längs vaderna för enklare på- och avklädning och enkel dragsko i midja och benslut. Abisko Eco-Shell finns i dam- och herrmodell, i butik från mars 2016.

Abisko Eco-Shell Jacket, Abisko Eco-Shell Jacket W
Material: Eco-Shell® 2.5-layer Stretch: 100% polyester
Vikt: 380 g i herrstorlek M, 340 g i damstorlek S
Färger: Tarmac, Black, Red (dam), UN Blue (herr)
Rek. pris: 3 800 SEK

Abisko Eco-Shell Trousers, Abisko Eco-Shell Trousers W
Material: Eco-Shell® 2.5-layer Stretch: 100% polyester
Vikt: 320 g i herrstorlek M, 280 g i damstorlek S
Färger: Tarmac, Black
Rek. pris: 2 600 SEK