Annons:

Att Åre var mysigt är ju ingen skräll, det är ju sen gammalt. Träningen uppe i Åre flöt på bra trots att jag inte hade min vanliga set-up, men jag har en vana att hitta det där extra fokuset och trycket när jag byter miljö, även när det inte är ett ”riktigt” träningsläger.

Återhämtningen mellan passen blir vanligtvis också Top Notch. Jag menar lyxfrukost på Grädda Åre, fika, jobb i lagom takt, yoga med Systrar i Bergen och massor av spännande peppande möten och mest av allt landa och ladda hos finaste vännerna med mera fika, god mat och sällskapsspel. Kan en alls bli sliten av det? Lite mycket indoor trots att det älskade äventyrsberget stod just utanför men ett annat slags drömmigt ändå.

Det här är en svår balans och jag har lärt mig både den hårda vägen och genom kloka vänner. Lyssna på vänner, de är smarta. Du slipper massa tråkiga omvägar mot målet. Jag är numer helt övertygad om att vad jag gör NÄR jag tränar är mindre viktigt än vad jag gör när jag INTE tränar. Vem och vad jag omger mig med.

Min bästa hemlighet i återhämtningsbalansen är min Allierade. Jag säger bara skaffa en allierad. Gör det! I träningen och i livet. Uttalat och där det aldrig är förhandlingsbart, där ärligheten är på riktigt och där peppen är outsinlig. Min allierad är min kära vän, landslagscyklisten Sara Penton. Så många gånger som hon sagt åt mig hur det är, egentligen. Eller vänt på mitt resonemang är nog precis lika många som jag har tagit ner hennes orosmoln på jorden och satt nytt ljus på dem. Det här är ömsesidigt och jämlikt. Vi står inför samma kval men har också samma synsätt och vill varandras framgång lika mycket som vår egen. Med en allierad är det lättare att hålla balansen mellan återhämtning och träning och mellan pepp och panik.

Är också just nu mycket peppad av min super healing power body som jag tydligen har. Tån läker som ett proffs. Fortfarande lite klumpfotig och löpning känns långt borta, men har en spännande lösning även för detta inom kort. Däremot kan jag cykla inne så hårt som benen bär, det är inte tån som sätter gränsen utan den vanliga hederliga mjöksyran. Styrketräning funkar fint och simning och paddling. Kan göra mig trött i hela kroppen så allt är som det ska.

I går gjorde jag mig mer än trött på Gymnastik och idrottshögskolan. Det var cykeltester som var aktiviteten och i sann tävlingsdjävulsanda köttades det på. Nöjd med testet, och nöjd att ha en grund och utgångspunkt i framtida träningsplaner. Allt för att preppa kroppen för de bästa äventyren.

Om skribenten

Jag trivs allra bäst på två hjul oavsett underlag, fast helst slingriga stigar upp och ner med rötter och lera. Men älskar också dagarna på havet i surfskin, till skogs i löparskorna och på berget i pjäxorna. Min dröm är att fylla mitt liv med massor av min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött . Detta försöker jag göra till min verklighet varje dag, det är inte enkelt men det är värt det. Oftast. Faktiskt nästan jämt. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet. Om än bara lite, eller så kan du göra som jag och ta i från tårna.

Liknande inlägg

En respons