Annons:

Det var inte längesedan Thule gick från att mest vara förknippade med takboxar till att bli förknippade med outdoor. När de nu i år lanserar ytterligare ett par serier med tekniska ryggsäckar är det klart att vi blir nyfikna.

ryggor

”Fokus ligger på att de ska vara lätta att använda, lätta att ställa in och att de ska passa de flesta människorna”, säger Graham Jackson, product manager för tekniska ryggsäckar.
Vi är dessutom benägna att hålla med vd:n Magnus Welander: Kvalitet går före utseende, men och andra sidan är det huvudsaken. Vi gillar kvalitet. När det handlar om funktionerna och den innovativa delen i ryggorna finns det egentligen inte mycket att klaga på. I förra årets Guidepost skiljer sig höftbältets konstruktion nämnvärt från andra ryggor och i år är det Stir (dagstursryggor) som står för det innovativa.

_DSJ5201

Graham Jackson visar upp Versant.


Stir:
Dagsryggsäckar för högpulsaktiviteter i storlekarna 15, 20 och 35 liter. De är väldigt enkla i designen utan att tappa funktion. I 35-litersryggan ingår ett ¾-långt regnskydd. Anledningen till ¾-storleken är att användaren ska kunna komma åt den nedre delen av ryggan utan att ta av regnskyddet. Tyget i den nedre delen av ryggan är dessutom förstärkt för att inte ta in vatten. En annan tanke med regnskyddets design är att man ska kunna ställa ryggan på marken utan att slita sönder regnskyddet. Toppmatade ryggor med dragskolås i topp (35-litersvarianten har öppning även från sidan). På den större modellen finns generellt fler funktioner än på de små som bland annat avtagbart höftbälte, fler fack och justerbar rygg.

Versant: Expeditionsryggor utan onödiga detaljer. Den påminner en del om Stir rent utseendemässigt men med den stora skillnaden att Versant är anpassad för veckoturer. I jämförelse med deras andra veckotursrygga Guidepost är den här betydligt enklare i designen vilket ger en klar fördel när det kommer till vikten. Bland funktionerna kan nämnas följande: Topplocket kan göras om till en slingväska. Lätt att justera i ryggen. ¾-regnskydd. Avtagbara höftbältesfickor med klicklåsning. Fästanordning för vandringsstavar eller isyxor. Finns i storlekarna 50, 60 och 70 liter.