Annons:

Det är hög tid för äventyr och tävling igen tycker jag. Som vanligt rivs säsongen igång ordentligt med lång race. Måste ju vara tydlig mot kroppen att det är dags för race mood.

Nu bär det av till Tasmanien, Australien. Där väntar 5-6 dagar non-stop tävlande över 540 kilometer till havs, genom skog och över berg. På cykel, till fots, och i kajak.

Laget som åker är Nordic Islands Adventure Race bestående av mig, Staffan Björklund, Sara Hogland och Christian Ekström.

Hur började det här äventyret egentligen då? Christian är en av arrangörerna till sommarens stora äventyr Nordic Islands Adventure Race . Han har stor erfarenhet av event men ringa (läs ingen) av Adventure Racing. Vad gör man då? Anmäler sig till ett såklart. Gärna så långt som möjligt, så långt bort som möjligt.

Jag är otroligt glad att ha fått det stora förtroendet att tävla tillsammans med detta lag och min målsättning är att se till att vi får en härlig och roligt resa till mål. Och i mål ska vi, utan tvekan. Adventure Racing handlar om att tillsammans hantera allt som dyker upp på vägen.

Start Lördag 17 mars 23:30 svensk tid (Söndag 18 mars 9:30 lokal tid)

Följ oss på instagram @idamarika och @nordicislandsar

GPS-tracker här: live.arworldseries.com

Heja på oss, det kan behövas.

Och så länge, inspireras av våra äventyr och gör något du aldrig gjort förut medan vi är ute och racar.

Foto: Fredrik Wannerstedt

 

Om skribenten

Jag trivs allra bäst på två hjul oavsett underlag, fast helst slingriga stigar upp och ner med rötter och lera. Men älskar också dagarna på havet i surfskin, till skogs i löparskorna och på berget i pjäxorna. Min dröm är att fylla mitt liv med massor av min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött . Detta försöker jag göra till min verklighet varje dag, det är inte enkelt men det är värt det. Oftast. Faktiskt nästan jämt. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet. Om än bara lite, eller så kan du göra som jag och ta i från tårna.

Liknande inlägg

En respons