Annons:

För ett par dagar sedan lyssnade jag på ännu en inspirerande inslag av Husky podden där Magnus Ormestad intervjuade Clas Grundsten. När Claes började berätta om Sarek och sina starka känslor för området och på det sättet naturen påverkat honom tjocknade rösten på ett känslomässigt sätt.

Foto: Gunnar Eld

Precis så kände jag när jag höll ett lite tal och tackade Jörgen Kard för ett fantastiskt arrangemang, ÅRE Pre Race vid Hammarbybacken.

Jörgen har under tre år arrangerat ÅRE Pre Race, här kommer lite info för dig som missat det i ditt flöde:

ÅrePreRace är en gratis träningstävling vid Hammarbybacken. Rundbana med 3 loopar, paddling/löpning/cykling. Banan tar ca 25-35 min/varv vi kör max 3 varv.

ÅrePreRace är en gratis träningstävling i multisport i och omkring Hammarbybacken Det är en rundbana med 3 loopar, paddling/löpning/cykling. Banan tar ca 25 min/varv för eliten, vi kör 3 varv. Banan har inspiration från Åre med höjdmetrar, kajaklyft, teknisk samt varierande cykling och löpning. Har du kört ÅrePreRace har du fått en bra förberedelse inför ÅEC (Åre Extreme Challenge). Kör själv, träna med ett/ditt lag inför Åre Extreme eller kör i någon annan konstellation – alla är välkomna!

Själv så träffades jag James Venimore för 22 år sedan och skapade då Nordens största och mest legendariska Multisportävling Åre Extreme Challenge. Sedan 3 år bor jag inte längre i Åre utan i Nacka med utsikt över Hammarbytjåkko. Och just Hammarbybacken är ett epicenter för outdoorlovers som jag själv.

Eftersom jag planerar att göra ”comeback” som Multisportare, fast jag aldrig varit någon, utan mer än skrivbordsmultisportare och arrangerat en massa race vill jag nu köra ÅEC igen. Så för att få mig en genomkörare, testa lite grejor, växlingar, ja få nerv, känsla, pirr i magen och pulsen att stiga lite extra så gjorde jag för några dagar sen premiär i ÅRE Pre race och vilken mersmak det gav!

Jag stannar kvar och hjälper Jörgen efter ”tävlingen” med att ta ner snitslar, bära tält, surra fast kajaker, ja helt enkelt riva själva TC (Tävlingscentrum) och tar tillfället i akt och frågar honom några saker

Varför gör du det här:
Jo jag har alltid gillat att arrangerar grejor, haft stora fester och tävlat i Multisport och tyckte att jag ville ge tillbaks till sporten och få mer att prova på, prestigelöst och kostnadsfritt.

Jörgen Kard

Det måste ju ta en massa tid och kosta pengar? Du tar inte en krona i betalt, köper korv, ved, snitsel, lånar ut paddlar, kajaker, flytvästar, ringer sponsorer, fixar priser, marknadsför, markerar banan, lägger ut bojor, trycker upp kartor och samtidigt har du familj, barn och dubbla jobb, varför?

Jo så är det, men du vet ju, du har ju också hållit på och arrangerat en massa grejor och att dra en bana som uppskattas och att få en ryggdunk efter tävlingen räcker långt. Mitt mål är ju som ditt att få mer människor ut i naturen. Jag tycker att just multisport är bland det roligaste du kan pyssla med, du hinner aldrig bli trött på en gren, då tar du bara nästa.

– Erik vet du att det var en 16 årig kille som byggt en ställning på sin kajak och fäste sin Mountainbike på den och paddlade hit från Järla sjö och gjorde tävlingen och paddla hem igen. Och när jag får höra det så räcker det långt för mig.

Under ÅRE Pre kände jag likadant, jag var så full av endorfiner och glädje att dom olika etapperna aldrig blev tråkigt, det hände saker hela tiden, ville aldrig att tävlingen skulle ta slut.

Tur att det inte bara är Jörgen som gillar att arrangera Multisport nu finns det ÅRE Pre race i både, Göteborg och Uppsala och jag tillsammans med James Venimore, Scott Cole, Daniel Breece och Inka Gurung arrangerar ett läger i Dala- Floda i midsommar för dig som gillar att vara ute och röra på dig. Välkommen att bli känslosamma du med.

För mer info www.areprerace.se

Om skribenten

Erik Ahlström

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg

En respons

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras