Annons:

Inklämd på planet från Geneve till Frankfurt, mellan en ryss och en tunisier sitter Miranda Kvist, hon gick upp kl 5.30, sovit endast ett par timmar, hon var den som lämnade avskedsfesten i Chamonix sist. Team Nordic Trail första resa, med 20 traillöpare som tog sig runt Mt Blanc är avslutad.  Om ett par dagar kommer nästa grupp ner för att göra sin egen UTMB (Ultra Tour de Mt Blanc) den mest mytomspunna av alla ultralopp, 160 km långt.
cham

Första gången jag träffade Miranda var våren 2012, vi på Salomon letade efter bloggare  som vi tyckte skulle gilla Fort Romeu, springa i Pyreneerna och loppet Kilians classic. På den tiden var trail ett ganska okänt begrepp.

Jag skickade iväg ett mail till för mig en okänd person, och frågade om hon ville följa med. Svaret kom 30 sek senare  -sure, såklart….vad ska vi göra sa du, springa i bergen, hur gör man det och varför?

Miranda hade tidigare sprungit Stockholm maraton, inomhus i kulvertarna i Oslo på en 545  m bana i 24 h och från Stockholm till Gränna, allt på asfalt.
Pappa från Irak,  mamma från Mjölby och uppväxt i Sundbyberg, som barn var Mirandas utflykter till natur, berg och stigar begränsade, som vuxen blev hon desto bättre på km tider, maxpuls och att jaga resultat.
Ni som hört Mirandas föreläsning, Upplevelser växer på trän, läst om henne  i otaliga tidningar eller lyssnat på henne i olika poddar (bla i Husky)  vet att det är nere i Pyreenerna det hände och vände.
Medan Miranda fortsatte prata km-tider och maxpuls var mantrat  för den franska löparcommunityn,  family, freedom, mountain, nature, adventure,  passion,  verticals och feeling. Miranda fattade ingenting, så kan det väl inte vara. Efter loppet så förstod hon, så är enkelt är det!

FORT ROMEU

FORT ROMEU. emelie

Andra gången jag träffade Miranda, hade jag lyckas locka upp henne till Jämtlandsfjällen i början av augusti 2012 och min ”tävling”  Jämtlandstriangeln Unplugged. En avskalad tävling, där det enda som var obligatoriskt var en blyertspenna, de tävlande skrev själva upp sina tider och placeringar på en papperslapp på Sylarna och Blåhammaren. Ett lopp som gick längs Sveriges inkörsport till fjällvandring, Jämtlandstriangeln. 47 km mellan fjällstugorna Storulvån-Sylarna-Blåhammaren-Storulvån. Ett lopp jag arrangerade för att  jag själv inte hade tålamod att vandra sträckan utan ville springa den och det gör man ju bäst med likasinnade. Infomötet höll jag för ett 50 tal löpare 15 min innan start, vi saluterade karolinernas  dödsmarch 1718-1719  och gav oss iväg. Miranda skuttade,  kvittrade, skrattade, pratade och pratade. Väl framme i mål hade Miranda lärt sig namnet på de flesta löpare och dom hon missat lärde hon känna på banketten under kvällen. Det glänste om Miranda, hon var förälskad, i både Stig, Berg och Fjäll och ville dela med sig av den kärleken.

mot sylarna Fyra år senare har Miranda slitit ut många Fellraiser har startat  löpargrupper på 25 platser, coachat 100 ledare,  arrangerat ett 50-tal löparresor både i Sverige och utomlands och fått ut 2000 medlemmar ut i skog och mark.

TNT GÄNGET caHM

Att trailrunning fått sig ett otroligt uppsving de senaste åren har väl inte undgått någon och tack Miranda för ditt  engagemang, nyfikenhet, entreprenörsanda och alltid positiva inställning. Framtiden ser ljus ut för dig och ditt äktenskap med Stig.

Medan vi andra sover på planet har Miranda uppdaterat TNTs-hemsida, utvärderat resan, gjort en ny utrustningslista för nästa veckas resa, testat hur man gör filmer med Suunto/Movescount, lärt sig skriva sitt namn på arabiska, blivit bortgift och skaffat sig två nya vänner på Facebook. Undrar vad hon hinner med på nästa flyg mellan Frankfurt och Arlanda…

Om skribenten

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg