Annons:

Jag gled in mot Vilhelmina och såg stadskylten på avstånd. Noterar att det är en vit reklambanderoll under och läser men förstår inte vad det står först. Det var inte om hotell eller mat. Vad står det? Då plötsligt inser jag att det är till mig: ”Mer än halvvägs Fredrik! Kämpa på, Du fixar det! Carina & Leif”. Vilken fantastisk hälsning! Detvar många känslor på en gång efter en lång dag, tack mina fina vänner!

Mer än halvägs, men nu blir det tufft!
Då har jag passerat den där gränsen, runt 80 mil klara och 70 kvar att cykla till Nikkaluokta. Känns skönt att ha passerat gränsen, men svårt att förstå hur det kan vara så mycket kvar rent mentalt. Men tag för tag, med mer kläder på är det bara att trampa vidare. 

E45

Viktigt med delmål och belöningar
Långa dagar bryter jag direkt ner i olika delar och sen har jag en nedräkning inför varje enskilt delmål som börjar med ”Nu är det bara en maraton kvar, kommer bli din snabbaste hittintills.” . Sen räknar jag ner med Lidingöloppet, halvmaraton, 15 km, milen och 5 km. Funkar kanon för mig. Viktigt att hitta sin metod och rutin. Hjärnan gillar rutiner och att veta vad som händer.

Lappland!

Idag när jag ska till Sorsele och har 13,8 mil så är det 3,5 mil 7 mil och 10 mil som är delmål. Det kommer bli en del nedräkningar. Jag kommer att stanna och fota och ta korta pauser när andan faller på, och det gör den ofta lyckligtvis.

ICA Dorotea bjudar Kropp Challenge på fika!
I Dorotea stannade jag snabbt igår och gick in på ICA för att köpa en kaffe och bulle. Istället blev jag inbjuden till att fika med dem på deras rast. Mycket trevligt och Andreas hälsar till alla er som kör Kropp Challenge, att i Dorotea är det alltid fika för er när ni passerar. Vilka härliga männsikor vi har i vårt land! 

ICA i Dorotea

Kläder efter väder
Jag har haft otroligt bra väder även om det har regnat två dagar ca 2-3 timmar kanske. Men det kunde verkligen vara värre och jag tycker det har fungerat bra. Det som kan ta tid är just att byta kläder. Viktigt att inte vara för varm eller för kall. Börjatr man toksvettas så blir det följdproblem med vätskeintag och annat. Inghet bra. Och man ska inte ha bråttom på äventyr.  Har lagt regnsakerna och cykelkläder högt upp i vagnen så bytena går fort. 

Fredrik

Sen kommer solen!
Och efter ren kommer ju alltid solsken. Så vackert när den bryter upp molntäcket. Igår såg jag detta uppe på ett krön 1 mil innan Vilhelmina, magiskt..

Efter regn

Tvättat och klart!
Efter dusch och middag hart jag en enkel rutin – tvätta upp det som är smutsigt och häng på tork. Har med två par cykelbyxor och använder dem varahnnan dag så de hinner hänga och torka två nätter innan jag använder dem igen. Men så här kan det se ut när jag hängt upp allt på rummet.

Tvätt och tork

Dags att fortsätta norrut!
Avslutar detta inlägg med ännu ett tack till er alla och hör av er med frågor och tankar så ska jag dela med mig här på bloggen. Och glöm inte insamlingen. Har ett inlägg som vi kan hjälpas åt att sprida och här är swishnumret för att skicka en gåva, +46 73 089 45 77. Namaste!

E45 i sol

 

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth arbetar som managementkonsult inom bank och finans med fokus på värdepappershandel och penningtvätt. Han är projektledaren som parallellt med sina uppdrag lever ut sina äventyrsdrömmar och inspirerar andra att ta tag i sina. Han har bl.a. cyklat 150 mil med all packning till Kebnekaise för att sen packa om, vandra in och bestiga berget. Vid sidan om sitt vanliga arbete arbetar Fredrik även som guide på Expeditionsresor till bl.a. Kilimanjaro och Nepal. Att hitta näräventyr som fungerar i vardagen är något Fredrik specialiserat sig på. Under hela 2017 genomförde han sitt projekt 52 veckor - 52 nätter, där han sovit ute i tält minst en natt i veckan ett helt år. ’

Liknande inlägg

38 responser

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras