Annons:

Den 3-5 mars blir det stor cykelmässa på Svenska mässan i Göteborg. Björn Delin, vd för nya Svenska cykelmässan, berätta mer om mässan som arrangeras i mars?

Varför ska man besöka Svenska cykelmässan?
– En mässa är ju en fantastisk plats att se nyheter och prata med leverantörer av cyklar, kläder och tillbehör. Lägger man sedan till tävlingar, prova-på och uppvisningar så har du ett evenemang för alla som gillar cykling.

Ni har valt Göteborg, varför?
– Göteborg är en utmärkt stad att lansera Sveriges officiella cykelmässa. Dels finns ett väldigt stort cykelintresse och tradition i västra Sverige och dels var det många år sedan det arrangerades en cykelmässa i den delen av Sverige.

Ni tar ett större grepp än att bara visa hårdvara, till exempel med Cykelriksdagen. Kommer detta bli den stora mötesplatsen för alla som på olika vis har en koppling till cykling i någon form, eller vad är det långsiktiga målet?
– Vi arrangerar ju Svenska cykelmässan tillsammans med leverantörsföreningen
Cykelbranschen, där de flesta ledande cykel- och tillbehörsleverantörer är medlemmar. Föreningens målsättning med mässan är att dels skapa en mötesplats där deras medlemmar kan träffa kunderna och dels att skapa en plattform där hela cykelsverige kan mötas.

Därför har man bland annat, inom ramen för Svensk cykling (där förutom Cykelbranschen
även Cykelfrämjandet, Svenska cykelförbundet, Naturskyddsföreningen och Vätternrundan är medlemmar) startat Cykelriksdagen. Cykelriksdagen arrangeras den första mässdagen på Stora scenen och där kommer politiker, ministrar, branschrepresentanter, organisationer och många fler att debattera, diskutera och frågas ut beträffande olika heta cykelfrågor.

Blir det nåt party på kvällen?
– Självklart. Det blir ingen riktig cykelmässa utan ett party.

En respons