Annons:

Efter tre dygn och sex timmars non-stop racing över toppar och dalar i Spanska Pyrenéerna plockade Thule Adventure Team – Martin Flinta, Clas Björling, Staffan Björklund och Simone Maier – hem guldet vid Raidaran, EM i Adventure racing. Tävlingen bjöd på ca 15 000 höjdmeter och grenarna var i huvudsak mountainbike, löpning och paddling. Vi haffade lagkaptenen Martin Flinta på hemmaplan.

Bilder: Honza Zak, Raul Comino och Anne-Marie Dunhill

”Det har varit ett mål länge att få komma tillbaka inom dessa non-stop tävlingar som är den allra hårdaste tävlingsformen i och med att man kör dygnet runt. Tillsammans med Clas, Staffan och Simone flöt allt på som det skulle och det va grymt kul att få vinna detta EM. Det finns lite att slipa på och nu ser jag fram emot att utveckla laget inför VM”

Thule-15

Thule-8

Men ni hade lite problem va?

”Ja, lite materiella problem. Det var en body (nej inte klädesplagget, utan det som håller kassetten vid navet på cykeln) som gick sönder. Vi fick göra en riktig MacGyver lösning genom att binda fast kassetten i ekrarna med tampar som vi skar loss från ryggsäckarna och pannlampor och annat. Det höll faktiskt en hel stigning och sista tampen gick av lagom tills vi skulle börja cykla nedför. Sen såg vi en mtb i en trädgård, knackade på hos familjen och sonen lånade gärna ut sin cykel. Sen var det ett lag som hade brutit och då kunde vi låna en av deras cyklar istället.

Thule-6

Simone Maier

Thule-9

Martin Flinta

”Vi trodde ju det var kört, men man ska ju aldrig ge upp utan försöka hitta lösningar. Det är lite det som är tjusningen med Adventure racing, man tävlar under så lång tid så man kan verkligen vara nere på räkning och sen hitta en lösning och komma tillbaka som vi gjorde här.”

Thule15-1

Räddaren i nöden. Foto: Anne-Marie Dunhill

Thule-12

Clas Björling och Staffan Björklund

Thule-7

Klassiska bekvämligheter

Nästa mål för laget, förutom lite mindre tävlingar i diverse grenar, är VM i Adventure Racing i Australien i November.

Thule-3