Annons:

När nästa omgång av äventyrsutbildningen Adventure Academy drar igång i november är det med kvinnliga äventyraren och innovationsforskaren Louise Östberg som ny rektor.

Louise gick själv Adventure Academy 2014, när Ola Skinnarmo var rektor. Istället för att göra det högsta, snabbaste eller mest extrema äventyr så genomförde hon projektet 365 vardagsäventyr, där hon gjorde ett äventyr om dagen i ett år, för att utforska om summan av många små äventyr kunde vara lika stor, eller större, än ett stort.

För Louise ledde det året till en av många stora förändringar. Familjen lämnade ekorrhjulslivet i Stockholm för ett annat liv i fjällen. Idag delar Louise upp livet och vardagen mellan att dels vara äventyrare och fjällguide och dels forskare, författare och konsult inom kreativitet och innovation. Under 2017 var Louise en av instruktörerna i teamet på Adventure Academy och nu tar hon ett steg till och antar utmaningen som rektor för utbildningen.

”Ett äventyr för mig är att göra någonting nytt och spännande. Ett äventyr innebär att ta en liten risk och att inte vara helt säker på hur det kommer att sluta. Ett äventyr är att utmana sig själv och att öva på att bli modigare. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och forma framtidens Adventure Academy och att se nya äventyrare och äventyrsprojekt utvecklas”, förklarar Louise.

”Jag har känt Louise sen vi gick Adventure Academy tillsammans och hon är en positiv och kompetent person. Att nu få med henne som rektor för vår utbildning känns klockrent och jag ser fram emot vårt arbete tillsammans med att forma nästa generations äventyrare,”säger Fredrik Hjorth, VD Årets Äventyr AB.

En respons