Annons:

Hur brukar ni känna er innan ni ska iväg på en stor resa, lite samma förväntan som inför en tävling, spänning och en skön nervositet som genomsyrar hela kroppen? Lite så känner jag just nu. Om ett par timmar ska jag ta bussen ut till Arlanda, blåsa upp mitt liggunderlag och hitta en undangömd plats på terminal 4 och krypa in i sovsäcken, en sovsäck som kommer bli mitt hem den närmaste månaden.

Flyget till Ecuador och Quito går redan kl 6.00 på söndagmorgon och visst jag kan väl ta mig till Arlanda från Nacka på något sätt runt 03.00, men varför utsätta mig för obehaget och stressen. Tidiga morgonflyg tycker jag är pest, sover dåligt, rädd att väckarklockorna inte ska gå igång och alltid oroad över att något jag inte kan påverka ska hända, vilken det aldrig gör. Så för att undvika stressen i kroppen så knoppar jag alltså in på Arlanda, sover några timmar med intryckta öronproppar och kommer ostressad till incheckningen.

20161126_203616-1

Rosa bussarna alltså, för mig ett helt nytt färdsätt och upplägg, ca 35 pers, vi bor på taket och äter gemensamma måltider 11 dar på bussen, 14 på hotell och 3 i tält när vi gör Machu Picchu som blir resans höjdpunkt, tror jag.

Oftast på mina resor har jag märkt att lika barn leka bäst, alla kommer in på spelplanen och har ingen aning position, taktik, regler eller inte vilket spel som spelas. Alla vill göra sitt bästa och anstränger sig lite extra för att laget ska vinna och gå till halvtidsvila med en skön känsla i kroppen. Ykesval, karriär och familj är av underordnad betydelse. Däremot tidigare resor och erfarenhetsutbyte blir fokus, dela med sig.

Lägenheten är uthyrd och ännu en gång tack Facebook. Jag har mycket att tacka Mark Zuckerberg för. När jag ska ut och resa, frågar jag mina vänner om tips, om det är något som jag tycker är viktigt delar jag det. Behöver jag sällskap, någon att prata med, tips i största allmänhet frågar jag mina FB vänner som ofta kommer med kloka råd

Precis så blev det nu, Anna från Falun och Jessica från Järpen, behövde en lägenhet och fick hugg på min lägenhet via mitt inlägg på FB. Skön inställning idag när dom sågs för första gången, packa upp sina prylar och tavlor, fick nycklarna och sade att det är ju mycket roligare att bo två än själv. Såklart instämmer jag som kommer dela buss smed två dussin okändingar och jobbar för att verkliga en dröm, att bo ihop outdoorlovers som mig själv, se mer på www.boutdoor.se, men mer om det i ett annat inlägg för nu måste jag blada ut till Arlanda och låta mina inneboende bo in sig och se om borden håller för att dansa på.

dansa

 

Om skribenten

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg