Annons:

Jag har har fått en del frågor från er som läser den här bloggen, ni undrar över vilka är det som åker med Rosa Bussarna. Under de här tre veckorna  är nu spaningen klar, inte bara en spaning över kategorier som åker utan hur vårt liv är uppdelat i olika faser.

Livet är antingen som två fotbollshalvlekar eller en tre hockeyperioder.
Låt mig förklara vad jag menar, när vi föds och fram till att vi avslutar våra studier är vi i samma fas i livet, den första. En period som har format oss till den vi är under resten av livet. Nästa fas är då vi inleder ”karriären”, hittar en partners, bygger bo, skaffar barn, vovve och Volvo. Vi har då kommit in i period två, en period som vi befinner oss fram till barnet/ barnen är flygfärdiga och lämnar boet.

Under period två lever vi oftast ett så kallat ”Svensson liv”, där vi inte kan, vill eller har tid att tänja på gränserna och go wild and crazy. Period tre är slutstation i livet, när vi har tid och ofta bra ekonomiskt ställt och kan bejaka våra intressen, som i mitt fall har den tiden infunnit sig just nu. Min son Marcus har flyttat hemifrån och pluggar i Värmland. En tid i livet när det finns tid för att bejaka sina intressen och kanske resa och utforska världen om det ligger en varmt om hjärtat.

Det finns de som aldrig kommer spela hockey, de som inte vill, eller kan/vill skaffa partner och barn utan lever livet i två fotbollshalvlekar istället för tre perioder. Inget konstigt i det utan fullt naturligt.
Mitt resonemang bygger alltså inte på åldrar över mer på vilken livssituation du befinner dig i. När jag gjort en scanning över de 34 personerna som åker med Rosa Bussarna här är ca 35% runt 22-30 år, kompisarna eller singlarna som tidigare gjort en del kortare resor. 20 % är mellan 30-45 år,  oftast singlar utan barn, mitt i karriärer som tagit tjänstledigt eller är mitt mellan jobb.  Vi över 45 år är många par, men även singlar, vi är kanske 45 %. Många av oss olders har tidigare rest frekvent, har fortfarande mycket kvar att utforska, känner oss starka i kropp och själ.

Oas o sandboarding utanför Ica

Vad som binder oss alla samman är intresset av resa, upplev nya kulturer och vi gillar att vakna upp på nya platser. Ingen dag är den andra lik. Istället för att skriva dagbok använder många liksom jag själv Facebook, det är vår lathund. För 15-20 år sedan arrangerade vi bildvisningar med diaprojektorer och duk. Nu kan vem som helst följa med på våra resor och förhoppningsvis bli inspirerad av göra något liknande. Om du följer mig på Facebook eller Instagram där jag dagligen försöker lägga ut bilder från dagen är du säkert lika överraskad som jag över hur mycket vi hinner se och uppleva varje dag.

Plötsligt öppnar verkstaden o hålet i skjulet innehåller en Pressbyrå-light

Den här resan har arrangerats i 16 år, konceptet har förfinats hela tiden, de mest sevärda orterna har valts ut, externa samarbetspartners har handplockats och resdagarna är planerade i detalj, (så gott som det nu går i länder där det mesta kan hända). Tack och lov finns hela tiden mycket luft i programmet om du vill göra din grej. Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket tid jag ”vinner” på att inte åka på egen hand. Att åka med en arrangör som kan trolla med knäna, pratar språket och känner till de oskrivna reglerna, det gör allt väldigt tidsbesparande, varje sig jag befinner mig på en fotbolls- eller hockeyplan.

Om skribenten

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg