Annons:

Sommaren 2015 var få produkter så hypade som drönaren Lily. En kompakt och delvis vattentät drönare som skulle ha förmågan att via en liten trackerpuck följa en själv, promovideon blev inget annat än viral.

Det skulle bli världens första ”kasta och filma” drönare. Där och då var den tekniken fortfarande långt bort och vi var många, inklusive oss på Outside, som med spänning såg fram emot denna konkurrent till DJIs Phantom och dess likar. Förra året rasade beställningar till ett värde av runt 300 miljoner in och första drönaren skulle skickas ut på marknaden nu i höstas. Men icke. Lily Robotics meddelar nu att man saknar drygt 130 miljoner för att fortsätta utveckla drönaren och att äventyret är över. Känns inte allt för osökt att tänka på Ikaros, antihjälten i den grekiska mytologin som flög så nära solen att han miste sina vingar och störtade ner mot jorden.

Grundarna bakom Lily har gått ut med ett brev (som du kan läsa här) där det förklarar varför de lägger ner och att man kommer ersätta alla som förbeställt drönaren.

Den hypade videon som fått över 12 miljoner visningar:

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

4 responser