Annons:

Jag längtar väldigt mycket ut just nu. Ute är där jag lever. Mina nygamla rutiner med lite faktiskt arbetsjobb och det träningsfokus jag har just nu håller mig dock inomhus. Men som jag skrev i Nytt år, nya tag så är 2017 fokusets år. Vissa saker får offras på vägen mot målet och de sakerna är inte alltid de uppenbara. Just nu är det några dagar ute med luft och ljus som går bort till förmån för ruskigt snabba löpsteg, svett i gymmet och kakelplattor på rad i bassängen.

Räddningen för att kunna jobba så hårt på löpningen som jag har velat är Alter-G bandet på Access Rehab. Efter att ha börjar mjukt och med mycket avlastning och känt av hur gott blodcirkulation gör för läkning har jag växlat upp och det rejält.

Efter lite motorisk träning har jag nu fått upp både fart och puls inne i bubblan. Belastningen är uppe på 85% av kroppsvikten och benen känns som de ska gänga ur och ramla av när farten är bra mycket högre än vad dessa ben fått ur sig någonsin förr. Jag tänker att förutom faktiskt rehab genom ökat blodflöde samt möjlighet att bygga löpform utan att belasta skadan så får jag också överfartsträning och lär kroppens nerver att springa fort. Det känns som en ganska härlig bonus. Ska bli väldigt spännande att se hur det ger effekt ute i verkligheten.

Att få kröna en fokuserad inneträningsvecka med ett klassiskt söndagspass på cykeln i Hellas, södra Stockholms mecka för uteträning, gör att allt är förlåtet och målet blir klarare i huvudet.

 

Om skribenten

Jag trivs allra bäst på två hjul oavsett underlag, fast helst slingriga stigar upp och ner med rötter och lera. Men älskar också dagarna på havet i surfskin, till skogs i löparskorna och på berget i pjäxorna. Min dröm är att fylla mitt liv med massor av min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött . Detta försöker jag göra till min verklighet varje dag, det är inte enkelt men det är värt det. Oftast. Faktiskt nästan jämt. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet. Om än bara lite, eller så kan du göra som jag och ta i från tårna.

Liknande inlägg

2 responser