Annons:

Vandringsbloggens Angeliqa Mejstedt lanserar tillsammans med Morakniv kampanjen #kvinnligaäventyrare för att peppa fler kvinnor och tjejer att sticka ut på äventyr och ta plats som experter inom outdoorbranschen. 

Även om jag var lite sen på bollen då jag varit ute på tur så är jag glad att vara en del av kampanjen! Jag hoppas och tror att denna positiva trend kan fortsätta och jag är mer än gärna en del av den. Personligen tycker jag att alla tjejer (speciellt på friluftsutbildningar, i skolan och inom försvaret exempelvis) borde subventioneras med kniv, yxa, eldstål, shewee/gogirl samt menskopp! Är man uppväxt i en tradition av att det normalt är männen som förväntas kliva fram och hugga ved, göra upp eld etc så skulle både tjejer och killar må bra av att få en skjuts på vägen för att förstå att det finns alternativ. Du som man behöver inte vara den som vet och kan. Du som kvinna får vara den som vet och kan.

Om kampanjen
Kampanjen #kvinnligaäventyrare är ett samarbete mellan Sveriges största vandringsbloggare, Angeliqa Mejstedt som driver Vandringsbloggen, och Morakniv. Syftet är att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och friluftsliv. Fokus ligger på att peppa och inspirera tjejer att hitta ut i naturen och upptäcka friluftslivet.

”Kampanjen #kvinnligaäventyrare är viktig för att vidga samtalsklimatet om hur vi vistas utomhus. Ett äventyr behöver inte vara långt bort, kosta mycket pengar eller innebära en stark fysisk prestation. Genom att lyfta fram starka kvinnliga förebilder med kärlek till naturen hoppas jag att fler ska våga utmana sig i vardagen, där de är just nu, till att hitta sitt äventyr”, säger Angeliqa Mejstedt, som står bakom Vandringsbloggen.

Flertalet av Sveriges största kvinnliga influencers inom friluftsliv är involverade som förebilder och ger på kampanjsidan sin bild av vad äventyr är för dem. På Instagram ryms redan hundratals bilder under #kvinnligaäventyrare.”

Här kan du läsa Moraknivs pressmeddelande i sin helhet. Jag hoppas att du också vill dela med dig av inspirerande äventyrsbilder!

På Alpinkurs för tjejer i Tarfala.

Forum för kvinnliga äventyrare
På Facebook finns många nischade grupper för kvinnor och tjejer som håller på med äventyr, friluftsliv och olika sporter. Några som jag själv är med i är OnEdge – En mötesplats för tjejer med strävan att leva på kanten, Springande tjejer, Cyklande tjejer, Girls Get Higher – Klättring samt Friluftskvinnor. Vet du några fler grupper jag borde vara med i?

Läs gärna också min intervju med Vandringsbloggen-Angeliqa om vad ”Hikefulness” är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras