Annons:

Ida och jag (Emelie) har varit på plats i Andorra i en vecka. Vi valde att åka ned drygt två veckor innan första världscups tävlingen för att få träna i samma förhållanden som de flesta tävlingar går i.

Hemma i Skandinavien är det tuffare att träna än här. Öppna spår i vilda fjäll, storm, snö, blåst och korta dagar. Det är så grymt härligt, på riktigt på något sätt. Men att få träna i sol, hög höjd, några som redan spårat offpist, eller bara träna 1000 höjdmeter i en pist, det behövs också för att bli en av de bästa.

( Om man inte redan har en massa herrans år med denna slags träning, då tror jag man kan träna nästan allt på hemmaplan.)

Igår var katalanska mästerskapet, och vi såg det som ett utmärkt tillfälle att få en bra träning med de starkaste spanjorskorna och andorrianerna ( stavas det så? haha!) som motståndare. Det är så skönt att köra en tävling med bra motstånd för att kunna koncentrera sig, göra misstag som man senare inte behöver göra osv).

Det var nervöst! För mig är det det första ”riktiga” tävling sedan min korsbandsoperation och jag var riktigt nervös. Jag brukar aldrig vara nervös på det sättet, jag brukar bara ha några små exalterade fjärilar i magen. Det var dock spännande att hantera nervositeten. En ny erfarenhet!

Jag gjorde några misstag, klämde ihop stighuden så att jag inte kunde dra ut den igen, så jag var tvungen att ta av mig ryggsäcken för att få upp de extra par jag hade med ( på en Världscup skulle jag haft dem i dräkten, här tänkte jag att jag klarar mig på 1 par..) , och jag tappade även ut hudarna ur dräkten när jag skulle låsa bindningen (sånt nybörar misstag!) Jag tappade nog ca 50 sekunder på dessa misstag.

Nåväl. Jag tog en första plats och förhoppningsvis är mina misstag för säsongen gjorda!

/ Emelie

Om skribenten

Skimogirls är ett kollektiv med tjejer som tycker om att vara i bergen, på vintern är det skidor med stighudar under fötterna och på sommaren i löparskor. Författarna på denna blogg är: Emelie Forsberg, Fanny Borgström, Erika Borgström och Ida Nilsson. Här kan ni följa deras tankar om idrott, prestation och vänskap. Trevlig läsning!

Liknande inlägg