Annons:

För denna säsong. Sedan November har det varit fullt fokus på skimo. Styrke träning för att bygga knä och starka ben, lite armar för stakningen och sedan mest timmar såklart på skidor. Korta hårda pass, mellanmjölkspass och långa härliga bergsdagar.

Nu är det klart! I onsdags körde jag mitt sista intervallpass på skidor. För nästa vecka väntar VM och till helgen byts passen ut mot tävling i Norges cupen.

Efter VM väntar de långa vackra 3000 meters -ish tävlingarna, ni vet de som är ”riktiga”  😉 skimo tävlingar. Upp och ned för berg, ryggar och kammar.

Jag kommer tävla Pierra Menta med den starkaste mest outstanding tjejen som finns inom skimo världen. Laetitia Roux. Och det är en ära! Det kommer bli 4 dagar av mycket vackert. Och hårt. Och ja alldeles underbart förhoppningsvis.

Men först VM. Med alla oss 5 skimo tjejer. Johanna Eriksson, Ida Nilsson, Fanny och Erika Borgström och jag. Det blir fint!  Så himla kul att vi är så starka tjejer i skimo världen. Och i trail dessutom. Vi sätter Sverige på kartan i dessa sammanhang!

Ha en fin helg!

Emelie