Annons:

Sommaren är över. Hösten böjer sin krokiga rygg över mig och störtregnen avlöser varandra utanför fönstret. Jag missade hela augusti hemma i Sverige men istället spenderade jag hela månaden på Island och Grönland. Det är faktiskt inget jag sörjer över. Snarare tvärtom.

Jag och Lukasz var där på filmuppdrag för Icelandic Mountain Guides och det är inte ofta jag gråter när jag ser något storslaget (numera är det mest när det är häftiga sportögonblick på TV som gör mig tårögd) men både Island och Grönland took my breath away mer än en gång. Dessa iPhone-bilder gör inte den bombastiska naturen där över rättvisa men kanske får ni en liten hint om hur smärtsamt vackert det var.

Storslagen fjordvandring i närheten av Knud Rasmussen-fjorden.

Kvällen somnar in i byn Kulusuk, Östra Grönland.

Kristina har dansat och spelat på trumma sedan hon var 5 år gammal.

Is. Det var is överallt.

Grönländsk vandring med utsikt över Solporten.

Glaciärvandring på Island med sköna tjejer från Icelandic Mountain Guides.

Glaciärerna på Island trollbinder.

Total gäng-lycka efter en fin canyon-vandring.

Magisk vandring i the Highlands med oslagbara vyer.

Dagen bjöd på mossig canyon med vackert vattenfall.

Publicerad 13 September 2017

Om skribenten

Ulrika Larsson

Första kvinna i Sverige att solopaddla hela den svenska kusten i kajak i ett svep. Fast det är ju gamla meriter vid det här laget. Strör gärna ut sin passion för outdoor och friluftsliv över så mycket hon bara hinner på hav, i berg och skogar. Gärna med en kamera i handen. Ofta ensam men gärna i sällskap av vänner, sambo och Australian Shepherd-hunden Freja. Driver foto- och filmföretaget LWimages och kajakföretaget Green Adventures. 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras