Annons:

Sedan jag skrev förra blogginlägget har jag hunnit vara över till San Francisco och sprungit ett 50 miles lopp, åkt lite mer skidor i Norge och varit hemma hos mina föräldrar i Kalmar över jul och nyår. Nu är jag och Emelie i Andorra för att förbereda oss för första världscuptävlingen som går om två veckor.

Det är härligt att vara på läger igen och få vara ute i solen och träna på högre höjd. Igår gjorde vi första intervallpasset som var en stege med 5,4,3,2,2,3,4,5 minuters intervaller. När man går lugnt känner man inte av nån större skillnad jämfört med att vara på  havsnivå, men när man ökar tempot känner jag direkt av höjden, men det brukar bli bättre efter de första dagarna.

Förra året var det min första säsong som jag tävlade i skimo och världscupspremiären gick då som nu av stapeln i Andorra. Jag var jättenervös. Jag hade tränat bra under två månader och gått så mycket mer och snabbare på skidor än jag någonsin gjort innan, men jag var ändå väldigt osäker på hur det skulle gå. Jag kände inte någon av tjejerna jag skulle tävla mot och bara ett par till namnet. Då var jag väldigt nöjd och lättad efter första individuella loppet och på vertikalen dagen efter spände jag bågen och gick ut hårt men kroknade mycket och sista 10 minuterna kändes som timmar. Men det är samma vertikal i år igen och förhoppningsvis kan jag vara lite starkare nu.

Under vintern var det väldigt roligt och inspirerande att fortsätta köra alla världscupstävlingarna och lära känna de andra tjejerna och fajtas med nästan exakt samma personer vid varje tävling. Skimo är en fantastisk sport som jag gillar mer och mer hela tiden. Det finns så många möjligheter och så många förbättringsmöjligheter och saker att träna på. Det är ett snabbt och lätt sätt att utforska bergen, det bygger massa kondition, man kan förbättra sin teknik uppför och utför, vara snabbare och effektivare i byten, köra stenhårda syraintervaller eller åka fjäderlätt puder. Alla delar som jag gillar!

/Ida

Från en underbar puderdag i Romsdalen. Nu har vi inte så mycket snö, men massor av sol och hög höjd!