Annons:

För drygt en vecka sedan fick jag chansen att hänga med och plåta ett härligt gäng med tjejer som deltog i Girls Day Out – en skiddag arrangerad av nätverket InspireUs. Så här skriver de själva om vilka de är och om deras mission.

”På inspireus.se finns ingen prestige, här sprider vi inspiration på alla nivåer och alla är välkomna att bidra med sitt! InspireUs ger ett forum för att öka jämställdheten inom sporter som ofta har en ”grabbig” ton och där tjejer genom åren har varit underrepresenterade både inom branschen såväl som i konventionell som social media.
Vi ser vi en stark trend till förändring och vi jobbar hårt för att ge alla brudar den plats de förtjänar och de förebilder de behöver. Tillsammans bygger vi peppet, backar varandra, lyfter våra vänner och framförallt så sprider vi inspirationen!”

Bort från pist och folk. Ut bland vidder och tomhet.

Redan under morgonsamlingen kände man energin och förväntan bland tjejerna som hunnit signa upp sig innan eventet blev fullbokat. Det var en härlig stämning från minut ett och dagens fokus var free ride och off piste med diverse hopp. Det vill säga, utmaningar som alla var pepp på.

En välbalanserad Emilie hoppar ut över horisonten.

Gruppen delades upp i olika mindre grupper beroende på önskemål och kunskapsnivå. Det som märktes tydligt, oavsett tidigare erfarenheter var att ALLA var där för att ha kul ihop med likasinnade tjejer. Prestigen hade lämnats hemma och ett stort mått av ödmjukhet och nyfikenhet hade alla packat med sig i sina ryggsäckar. Dagens främsta mål var helt enkelt att vi skulle ha en grym dag tillsammans.

Mia på väg utför i rätt bemärkelse.

Åre bjöd oss på en briljant dag med sol och bara lite vind. Eftersom jag hängde på Dropp och Hopp-gruppen var Emilie’s (vår grupps guide/instruktör) uppgift att hitta lagom stora knölar att hoppa över. Detta gjorde hon alldeles ypperligt och det var super att åka på ställen i området jag aldrig tidigare varit på. Östra Ravinen och Susabäcken blev helt klart nya Åre-favoriter denna dagen.

Karin sa att hon blivit lite feg med åren men det var inget som märktes precis.

Det här var första gången jag plåtade skidåkning och jösses vad fort det gick! Det var grymt svårt att från början hitta rätt vinklar och vara tillräckligt snabb för att få skarpa bilder. Att också veta var jag skulle rikta kameran var lite trixigt i början. Jag vill ge grym cred till alla fantastiska skidfotografer, där ute som plåtar skidåkare. Det är en fantastik miljö att jobba i och jag kan absolut tänka mig att ge mig på det igen. Kanske ska se om jag hittar några tutorials på nätet innan med lite tips. Att åka skidor med en stor fotoryggsäck på ryggen och en annan framväska på magen var också en härlig utmaning.

Sofia var säkerheten själv oavsett snöunderlag.

Så om du också är intresserad av att hänga med InspireUs-gänget på kul grejor är det bara att hålla utkik på deras hemsida. Du kan också bli medlem och stötta deras verksamhet och få rabatter på deras evenemang. Mer info hittar du här. Och för mig är det bara att vässa min skidteknik ytterligare tror jag så att jag kan hänga på nästa gång det vankas nya vinteräventyr.

Cissi visar sina talanger för oss andra.

Och för alla er som inte kanske gillar skidåkning så himla mycket, och hellre läser om andra coola tjejer, så finns det en hel del inspirerande läsning på deras hemsida. Man ska ju även träna på att visualisera sina äventyr säger dom och det finns väl ingen som hindrar en att man gör det i soffan med en skål popcorn som sällskap?  😉

En sista samling innan det är dags för den obligatoriska after ski’n.

Om skribenten

Ulrika Larsson

Första kvinna i Sverige att solopaddla hela den svenska kusten i kajak i ett svep. Fast det är ju gamla meriter vid det här laget. Strör gärna ut sin passion för outdoor och friluftsliv över så mycket hon bara hinner på hav, i berg och skogar. Gärna med en kamera i handen. Ofta ensam men gärna i sällskap av vänner, sambo och Australian Shepherd-hunden Freja. Driver foto- och filmföretaget LWimages och kajakföretaget Green Adventures. 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras