Annons:

Jag har tagit mig över halva cykelsträckan till Kebnekaise. Skånes, Hallands och Västergötlands åkrar har bytts ut mot skog, skog och åter skog. En hel del berg är det också.

Från Dals Långed tog jag mig upp till Hagfors via Klaraälvsbanan. Den går från Karlstad i söder till Hagfors i norr. Från öppna åkrar till skogslandskap. Fördelen är att det är nästan helt platt och inga bilar. Så man kan cykla upp till 9mil utan möta eller bli omkörd av en bil. Mer sådant i Sverige. Nackdelen är att det blir mycket start stopp för farthinder där man passerar över vägar.

Från Hagfors fick jag sällskap i ca 35km av självaste Järnmannen (Anders Olsson). En riktigt stor inspirationskälla för mig som verkligen visar att: ”Ingenting är omöjligt. Det tar bara lite längre tid.”

Tisdagen började med regn och en försenad start. Sedan kände det som att vägen aldrig ville sluta gå uppför. Efter 4mil fick jag nog och la mig i skogen ett tag. Efter det så släppte det och jag kunde ta mig mina 165km till Ytterhogdal och har därmed passerat över hälften av cykelsträckan. Detta firade jag självklart med lite champagne och lägger mig nöjd och siktar mot Östersund imorgon.

Om skribenten

Viktor Ehrnholm Larsson

En cykeltur från Smygehuk i söder, till Kebnekaise i norr. Där han kommer avsluta resan med att bestiga Sveriges högsta berg. Till minne av hans far, som gick bort i hjärtinfarkt för 20 år sedan.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras