Annons:

Vi är nu inne på tredje veckan av vårt uppstartsläger här i Tignes. Kroppen börjar bli sådär lagom mör, men på något sätt ändå så absorberande av de träningstimmar vi lägger ned och inställd på att träna vidare.

Det här blir fjärde året för mig som jag tävlar i Skidalpinism, och det är så himla roligt att vara ”veteranen” i gänget. I Sverige är ju detta en liten sport om man jämför med hur stor den är nere i syd Europa. Men sporten växer år för år- Yay! Fler som upptäcker hur otroligt fascinerande och frihets inbringande denna sport detta är.

Inte bara det där med att kunna ta sig upp på fjäll vintertid, men också det där jobbet man lägger ned för att ta sig upp, det är en frihet i sig. Att våra kroppar klarar att för egen maskin gå precis vart vi vill. Snabbt och lätt! Topp efter topp med orörda offpist åk.

Jag minns såväl när jag äntligen hade införskaffat mig ett par lätta skidor, jag var så lyrisk! Jag kunde ju ta 3 toppar på en dag istället för bara två med mina (ändå relativt lätta) telis skidor. Och den där känslan jag ibland kunde få när jag skejtade i perfekta spår, eller hade riktig bra glid, fäste och teknik på klassisk, den fick jag när jag gick på i lagomt brant slag uppför ett berg. I fjällen, i naturen, i det vilda.

Det är nog mest det jag älskar, att det är en sport i den miljö jag fascineras och älskar mest. Och det där med att pusha sig själv med andra, tävla för att ta fram det bästa både konditionsmässigt och teknikmässigt, det är något för sig självt det med.

Nu är det snart dags för ett annat pass, en lite lättare dag med fokus på återhämtning efter helgens två träningstävlingar. Lugna metrar på morgonen och teknik pass på eftermiddagen.

Och det här med att ha ett lag också, hur härligt är inte det..? Jag är så otroligt glad att ha så starka och underbara lagkamrater. Tillsammans blir vi tipp topp! Följ oss fyra på vår resa mot att bli starkare och snabbare med ett stort uns av livsnjutande längs med vägen!

/ Emelie

Under Pierra Menta, Frankrike. Folk går upp på toppar för att heja. Helt grymt!

Om skribenten

Skimogirls är ett kollektiv med tjejer som tycker om att vara i bergen, på vintern är det skidor med stighudar under fötterna och på sommaren i löparskor. Författarna på denna blogg är: Emelie Forsberg, Fanny Borgström, Erika Borgström och Ida Nilsson. Här kan ni följa deras tankar om idrott, prestation och vänskap. Trevlig läsning!

Liknande inlägg