Annons:

Återhämtade mig från Paraguay äventyret och i hopp om en superkompensation drog jag sen till Thailand för att testa på crosstriathlon och Xterra. Alltså simma, cykla mountainbike och springa i terräng.

Thailand var grymt på alla sätt och vis. Vi hade en hel vecka på plats innan racet och bodde på träningsparadiset Thanyapura. Här finns idrottare i massa olika idrotter och allt från dem som på bara ett par år blivit små stjärnor till mer erfarna och rutinerade. Pepp och inspiration finns det gott om.

Återhämtningen, uppladdningen och superkompensationen blev en fullträff och tävlingen slutade med en tredje plats. Bra tävlingsupplevelser ger lätt mersmak.

Därför är jag nu påväg på blixtvisit inklusive tävling på Cypern. Den här gången finns inte utrymmet att komma i god tid och maximera förberedelserna men jag tänker att detta kan bli ett bra och lärorikt test också. Se hur det funkar att göra en mer kompakt insats, där jag inte fått välja exakt hur uppladdningen ser ut. Där förutsättningarna är lite oklara.

Vad sägs om att packa halva natten, jobba halva dan, gasa iväg till Arlanda, landa klockan 3 på natten och ta sig till hotellet? Har fredagen att sova och lördagen att kolla banan. På söndag smäller det och kan gå hur som helst. En sak är säker, det blir kul!

Sedan swosch tillbaka hem mitt i natten, landa runt lunch och sen jobba igen. Det är en gyllene cirkel där, en balansvåg mellan det som är så himla kul, som jag drömmer om och lever för och att jobba, som också är en slags förutsättning, så att jag faktiskt kan åka till magiska platser i världen och tävla.

Om skribenten

Jag trivs allra bäst på två hjul oavsett underlag, fast helst slingriga stigar upp och ner med rötter och lera. Men älskar också dagarna på havet i surfskin, till skogs i löparskorna och på berget i pjäxorna. Min dröm är att fylla mitt liv med massor av min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött . Detta försöker jag göra till min verklighet varje dag, det är inte enkelt men det är värt det. Oftast. Faktiskt nästan jämt. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet. Om än bara lite, eller så kan du göra som jag och ta i från tårna.

Liknande inlägg