Annons:

Hallåj folkens!

Åh jag har det så bra som bor ”nära naturen”. Tokigt uttryck va? Allt är väl egentligen nära naturen, även fast vi byggt städer i den, så måste en del jobba lite extra för att ta sig ”till” den.

För mig är den precis några steg utanför dörren.

Min första etapp på äventyret består ju av vandring, vilket jag mest har gjort i Nepal tidigare. Vilket för mig då innebär att vänja mig lite mer kring myrmark osv, träsk! Samt acklimatisera mig så jag inte blir och lida av lågsjukan. Skämt och sido.

I måndags var jag ut en sväng kring Flosjön här i Dala-Floda och lekte ”hitta vilse” – som en nyfunnen god vän skulle sagt. Jag kollade mest på min nyinstallerade SPOT då…Hitta vilse Dala-Floda skogar

 

…men i tisdags använde och testade jag min SPOT! Jag hade med mig en naturturism-älskande vän från Green Owl Travel, åkte och köpte friluftsfrämjandets karta på turistinfon och körde föräldrarnas bil på ärende i grannbyn och vandrade Kyrkstigen hem till Dala-Floda.

Det är verkligen – ute – jag mår som bäst! Jag undrar hur många gånger man kan bli kär på en dag – då på vyer av; kullar, dalar, sjöar, träd, skogar med insupning av friskluft!

 

Vandring Björbo till Dala-FlodaNavigering av vandringen från min handled: Freedalance på Movescount

Kommande i veckan är det paddling som lurar i kalenderhörnan! ?

Fridens,
Frida Benedikt

Navigera mig på sociala medier:
“freedalance” på instagram, facebook och YouTube.

#freedalancethroughsweden

Om skribenten

"Äventyr för mig handlar nog mest om att komma utanför sin trygghetszon, där man växer av att försöka. I Nepal jobbar jag som svensk reseledare (åt Far Away Adventures) för svenska grupper på vandringar och rundresor, och umgås med mina nepalesiska vänner på vandringar och paddlingar m.m. Jag går nu Adventure Academy, class of 2016 och i sommar kommer jag under tre månader, på olika äventyrliga sätt, ta mig igenom hela Sverige från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder" - Frida Benedikt aka Freedalance

Liknande inlägg