Annons:

 

Hejsan hej! 🙂

 

Dagar går ju så fort, speciellt när man har det sådär kul, så kul som det är med vandring och paddling! Nu är det ju mindre än tre veckor tills mitt äventyr drar igång, det är känns pirrigt på så många vis! Det som jag visste skulle vara, som har varit och som är största utmaningen är planeringen och all logistik. För sen när jag är där ute, då får jag lösa problem som uppstår utefter mina omständigheter. Något som brukar vara det som gör allt roligare och utmanande. Det gäller att ha planerat det mesta jag kan i förväg riktigt ordentligt!

 

Här om dagen var jag ut med Swetrek och deras guide Olli, de kommer operera med vandringar bland annat för gäster som vill uppleva skogar kring Borlänge i sommar och fram över. Vi fick se ett och annat inom djurliv, en fälld älg från i vintras, knata runt och gissa bajset – varg, mård, rådjur, älg! Jag höll genomgång på hur man kokar Lemmelkaffe bäst över eld och jag fick lite tips på att starta eld med mjuk vit kåda till tändstålet. Hela tiden gick vi igenom massa olika blandskogar, galet vad det ändras snabbt på så liten yta.

 

Lemmelkaffe kok Vandring med Swetrek

 

Forspaddlingsvis så håller jag på att väcka min roll igen, den som har gått och lagt sig lite, antagligen för jag älskar vatten så mycket och tycker om att simma också. Men eftersom jag ska paddla en hel del forsar inklusive Fänforsen i sommar och i Nepal i höst så är det bra om rollen väcks till liv igen, och det håller min kollega Inka på Far Away Adventures på och hjälper mig med i veckorna!

Rock and roll i Lissfors

I helgen passade jag på att åka med Sången Base Camp-gänget och hängde vid sjön Sången som ligger utanför Dala-Floda, ett paradis för folk som gillar vandring, MTB och paddling på ett och samma ställe. Det kryllar av fina åsar med stigar att slingra sig fram på, otroligt vacker plats som fick en att bli sådär stum för det är så fridfullt. Här var vi i helgen och jag har två paddelkompisar Malin och Jens som tidigare har paddlat Sveriges kust. Så det blev teknikträning med dem i havskajaken för att snurra till det lite eftersom jag är van vid små forspaddlingskajaker, det är lite annat med lutning och så vidare när man ska svänga. Men det gick mycket bättre än vad det tidigare gjort när jag varit ute och paddlat havskajak, fick till och med till det i hjärnbanken att använda rodret 😉

IMG_20160521_175921

 

Imorgon bär det av till Stockholm igen för att träffa go gänget på Adventure Academy för att fortsättningsvis fixa det där gröna kortet på Klättercentret, ut och tälta, iväg och få en rejäl genomgång i navigering m.m. Det kommer bli latjolajban!

Fridens liljor,

Frida

Följa:

“freedalance” på instagram, facebook och YouTube.

#freedalancethroughsweden

Om skribenten

"Äventyr för mig handlar nog mest om att komma utanför sin trygghetszon, där man växer av att försöka. I Nepal jobbar jag som svensk reseledare (åt Far Away Adventures) för svenska grupper på vandringar och rundresor, och umgås med mina nepalesiska vänner på vandringar och paddlingar m.m. Jag går nu Adventure Academy, class of 2016 och i sommar kommer jag under tre månader, på olika äventyrliga sätt, ta mig igenom hela Sverige från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder" - Frida Benedikt aka Freedalance

Liknande inlägg