Annons:

Fira midsommar med likasinnade outdoor- och multisportlovers. Ta chansen att testa MMS, Midsummer Multisport Unplugged, gå en forspaddlingskurs eller bli bättre på äventyrsfoto.

När: 22-25 juni 2017

Var: Dala-Floda

  • 3 nätters boende på Kajaktivs kursgård. Flerbäddsrum med dusch, toa, kök, bastu och badtunna (medtag eget linne) Självhushåll vid frukost och lunch.
  • 2 middagar, svensk midsommarbuffe och den Nepalesiska nationalrätten Dahl bath
  • 3 dagar av att fritt använda SUP, kajaker (för fors, plattvatten eller för fiske) surfskis och paddlar
  • Fria föreläsningar och clinics av bl a årets arrangörer av Åre Extreme Challenge Scott Cole
  • Transport av kajaker till start av forspaddling och till Flosjön för paddling till midsommarfirandet och start av MMS

Pris 2 700:-

Vi har sängplatser för max 32 personer, så först till kvarn…

För drygt 20 år sedan träffades Erik Ahlström och James Venimore och skapade då Nordens största och mest legendariska Multisportävling Åre Extreme Challenge. Det har runnit mycket vatten både i Indals- och Västerdalsälven sedan dess. Under årets ÅEC den 1 juli planerar de att tävla men innan dess vill de gärna skapa något nytt, en ytterst personligt upplevelse. En avskalad och enkel helg med likasinnade på en plats som Carl von Linné kallade Dalarnas Lustgård, Dala-Floda. Den by där James har byggt upp Kajaktiv och skapat ett vatteneldorado men som även bjuder på slingrande stigar för trail eller MTB, ett multisportparadis helt enkelt.

Erik Ahlström, James Venimore, Inka Gurung, Scott Cole och Daniel Breece

Om du ska uppleva äkta midsommar då ska du uppleva den i Dalarna, det är den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna. För dig som aldrig upplevt midsommar i Dalarna är det speciellt och vi kan närmast garantera en magisk midsommarnatt. När natten är som ljusast pyntar vi med ängsblommor, klär en midsommarstång, dansar och firar ljuset i flera dagar.  Välkommen till Dala-Floda som består av flera byar på ömse sidor om Västerdalälven.

Kajaktiv kursgård precis vid älven

Program

Torsdag 22 juni

Ankomst och fria aktivitet för dom som kommer tidigt

20.00 Kvällsföreläsning om historiken runt ÅEC och Nya Zealands Coast to Coast (med lite inslag och race day tips inför ÅEC) av Erik Ahlström, James Venimore och Scott Cole.

Fredag 23 juni, Midsommarafton 

09.00 Samling och genomgång av programmet för helgen hos Kajaktiv.

09.30 Trailrunning clinic Löpteknik föreläsning (15 till 30 min) löpteknik pass ute (45 till 60 min) med lite tips för uppför och utförslöpning av Scott Cole.

14.00 Mountainbike clinic Vi utforskar stigarna runt Dala-Floda och övar cykelteknik med Daniel Breece, chefredaktör Outside och webbredaktör Bicycling, medtag egen cykel.

17.00 Samling Kajaktiv för att antingen cykla eller paddla till Sandviken, Flosjön, ca 5 km.

19.00 Midsommarbuffé picnic i det gröna och traditionell midsommarfirande vid Sandviken, Flosjön. MTB eller paddling tillbaks till Dala-Floda efter firandet. Väljer du paddlingen tar vi en vacker tur genom ån som korsar Dala-Floda och vi kommer fram till Västerdalsälven. För dig som känner dig hugad kan paddla hela vägen till Dala-Floda genom några spännande klass 2-3 forsar. Vill du undvika fors kommer vi och hämtar dig med bil och kajaksläp och kör dig tillbaks till Kajaktiv.

Lördag 24 juni, Midsommardagen

10.00 Samling och genomgång av dagen

13.00 Forspaddling prova på, extra kostnad se nedan

17.00 Workshop i äventyrsfoto, extra kostnad se nedan

19.00  Nepalesisk mat och föreläsning om Nepal av Inka Gurung och Sita Thapa från Far Away Adventures hos Kajaktiv

Söndag 25 juni 

För dig som planerar att vara med i ÅEC, Åre Extreme Challenge den 1 juli eller bara vill prova på Multisport erbjuder vi MMS, Midsummer Multisport Unplugged, solo, duo eller i lag.

MMS är en Multisporttävling GRATIS och ”på eget ansvar”

09.00 Samling och genomgång av dagen

09.30 Vi kör gemensamt till starten för dig som väljer att köra forsen under MMS

10.00 start av MMS, Midsummer Multisport Unplugged

Antingen väljer du att köra i forsen klass 2 eller så kör du i plattvatten

Vi kommer inte ha säkerhetskajaker, sjukvårdare, vätskekontroller, tidtagning osv på plats utan enklare snitsel samt karta och energi vid målet samt lite utlottning vid prisutdelningen.

  • Paddling, med start ovanför Lissforsen för fors och för dig som väljer platt, start Kajaktiv, Dala-Floda, ca 12 km paddling ca 1- 1.5 h
  • Trail running, ca 1 mil på stigar och genom Dala-Floda, och över de historiska broarna ca 1- 1.5 h
  • MTB ca 25 km på mestadels singletrack, ca 30 km 1- 1.5 h

Vi räknar med att de snabbaste är ute ca 3 h och de långsammaste ca 5 h men tiden spelar ingen roll, tanken är att få en kul genomkörare, testa på grenarna, känna på formen, checka utrustning och bli effektiv vid grenbyterna för dig som är ute efter en topplacering i ÅEC.

Extra

Vill du gå en grundkurs i forspaddling?

Till vår hjälp har vi tagit Inka Gurung som under 15 år pendlat mellan sina hem i Dala-Floda och Nepal och driver Far Away Adventures.

Clinic för max 12 pers. 3 timmar, all utrustning ingår

Pris: 1 090:-

Vill du bli bättre på action- och äventyrsfoto?

Trött på att dina bilder blir suddiga eller bara inte har rätt känsla?
Outsides chefredaktör Daniel Breece, som genom åren plåtat det mesta inom äventyr, bjuder på en tvåtimmars enklare workshop i äventyrsfoto.

OBS! Du behöver egen kamera, avancerad kompakt eller systemkamera.

Pris: 500:- per person

Max 10 deltagare, anmälan sker till breece@outsidesweden.se

DH i Åre, Foto: Daniel Breece

Anmälan

Antingen swishar du över beloppet till Erik Ahlström 070 518 52 74 eller sätter in på ICA banken 9270-460 537-8, uppge namn vid betalning och om du ska vara med på forspaddlingskursen, tillägg 1 090:-

Återbetalning: Vid sjukdom betalas halva anmälningsavgiften tillbaks senast 15 juni, efter det datumet sker ingen återbetalning

Rabatt Alla deltagaren kommer att ha 10% på Kajaktivs sortiment i butiken och 20% på Salomon sortiment på www.salomon.com

Varmt välkomna till Dala-Floda!

För information och frågor kontakta:

Erik.ahlstrom.sweden@gmail.com

070-518 52 74

Nyfiken på att läsa mer om starten av ÅEC, se Eriks blogg;

Grattis, Åre Extreme Challenge, 20 år! Så här började det…

www.kajaktiv.se

www.farawayadventures.com

www.farawayadventures.com/farawayadventure/forspaddlingskurs.aspx

www.areextremechallenge.se

www.dala-floda.se

Om skribenten

Erik Ahlström

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras