Annons:

Från landsvägar till banvall, övernattning i stugan i Pershyttan, monsterbackar i skogen och SPA…nä har jag åkt vilse?! Det va nå nytt 😉

Det blev dags att krama flotteturengänget hejdå och packa om till cykeln igen, vakna på morgonen och känna sig ensam och koka upp den där havregrynsgröten, som jag burit med mig hela vägen från Treriksröset. Blanda den med jordnötssmör och cykla till Hjulsjö i Bergslagen. En av de värre dagarna på mitt äventyr.

Det kändes som en riktig rysarhöstdag, med regn och sjukt mycket trafik. Det började med att jag fick cykla några mil på några vägar jag redan hade cyklat på tidigare för att ta mig österut. Blä. Det regnade och jag mötte flera bilar med cyklar på taket, som av någon anledning skulle köra så förbaskat nära. Man tänker att om man har cyklar på taket borde man ha extra stort hjärta kring cyklister. Men nä. Det var tydligen Cykelvasan just de dagarna. Längre fram på en parkeringsficka står en bil still. Jag undrar om det är någon som vill något – och det var det.

Min kompis Mirandas bror, som jag aldrig träffat IRL tidigare, kände igen mig och hoppa ut för att peppa! Uppskattat!

Min kompis Mirandas bror, som jag aldrig träffat IRL tidigare, kände igen mig och hoppa ut för att peppa! Uppskattat!

 

Ja, efter andra fartdårar och poliser som svisha förbi så tog jag mig till Hjulsjö och min mamma kom och hämta mig för att få fräscha till mig. Eftersom Bergslagen Cycling kom med den briljanta idén att ta helg inför MTB turen 🙂 good one!

I detta inlägg tänker jag fokusera kring service, vilket är ganska viktigt när man jobbar i servicebranschen 😉 Det är lite därför jag har gjort mitt äventyr för att se hur det går till i Sverige kring “outdoor” turism. Det är inne att vara ute, glöm inte det 😀

Tillbaka i Hjulsjö och väl mött av Johan och Katarina på Bergslagen Cycling . Inför denna etapp har jag haft väldigt god kontakt med Johan som kommit med många alternativ på hur vi skall lägga upp allt. Det som var lite speciellt kring detta var att jag inte skulle bära min packning själv för första gången. Vad behövdes då? Jo en lots-bil, en person som kör lotsbilen, en guide som är med på lederna, logi med bestämda platser, någonstans att äta osv osv. Förslag på förslag på lösning på lösning. Så underhållande och inspirerande!

Nu stod vi där i Hjulsjö och det var dags för något jag varit lite nervös över, mountain bike. Allt blir helt plötsligt så teknisk, det händer mycket på kort tid, din balans utmanas och det är en del som skall synka. Tur som är så finns det naturliga förklaringar till allt. Och vad är inte bättre än att få det från dessa två?

Banvalls raaace

Banvalls raaace

Första dagen drog jag och Johan iväg på banvallen bland kossor och kostängsel, banvall är för en som inte vet där järnvägen gått tidigare, eftersom det är/har varit gruvsamhällen. Som små stigar i blandskogen. Ganska mycket på platten första dagen, bra uppvärmning, så hann jag och Johan snicksnacka mycket om våra gemensamma intresse för friluftsliv 🙂 det tar aldrig slut på samtalsämnen i närheten av Johan det kan jag säga, han har gjort en hel del i livet och vill bara mer och mer. Speciellt med sitt Kayaqa 🙂

Banvalls race m Johan och träd som tunnlar :)

Banvalls race m Johan och träd som tunnlar 🙂

Så passande sen att jag fick bo i Lars Jans Stugan en av två gruvarbetar-stugor kvar i Pershyttan som självaste Katarina har till uthyrning, mycket till cyklister som kommer för att besöka MTB lederna i området. Helt perfekt!

Ute duschen

Något exotiskt var också uteduschen på tomten utanför Lars Jans Stugan 🙂

Förberedelse grillkväll hos Katarina första fina dagen

Förberedelse grillkväll hos Katarina första fina dagen

Dag två, en mycket innehållsrik dag. Nu, skulle jag komma ut på blandade leder med Katarina som själv tävlar för Sverige i MTB i VM.

Katarina, min guide och både Liv Cycling och Aclima vän :)

Katarina, min guide och både Liv Cycling och Aclima vän 🙂

Jag vet, sjukt coolt! Så hon hann köra lite intervaller eftersom hon var 1,5 vecka innan VM när hon tog med mig ut! Kul att kombinera!

Rusakulan med @freedalance . Monsterbacken 1 gick strålande och vi hann med en liten fikastund innan radioprat.

A photo posted by Katarina Rönnbacka Nybäck (@katarinarn) on

Vi hann med gröna, blåa, röda OCH svarta leder denna dag, guidning genom Pershyttan, upp på rusakulan, och ned för monsterbacken. Det gick mycket bättre än vad jag trodde, stundtals hoppade jag bara av cykeln när det blev lite väl avancerat för mig, vissa gånger gav jag helt enkelt inte upp. Katarina är en mycket tålmodig och pedagogisk guide som även pysslar med Bike in Bergslagen med tjejgrupper osv, härlig kvinna! 🙂

Början av monsterbacken

Början av monsterbacken

Försökte med det där tre gånger

Försökte med det där tre gånger

och mitt allt i mellan detta en direkt radiointervju för SR Örebro, intervju på Ånnaboda där vi även åt supergod lunch. Blev även mottagen av en intervju med Nerikes Allehanda samt Lekebergs Kommuns kommunalråd Håkan vid Lanna Lodge i samband med att jag kom in i deras kommun.

Otroligt omhändertagande!

Foto: Nerikes Allehanda

Foto: Nerikes Allehanda

Toppen över i’et var en liten sväng in på SPA avdelningen på Lannalodge.

Dagen efter är lite rolig såhär i efterhand, jag skulle cykla själv, mycket väg för att tag mig till blå leden närmre Askersund, allt för att göra hela äventyret fysiskt, och helt klart fick jag det fysiskt, för två kartor som jag fick överlappade inte varandra på några km så jag körde på google, kom fram till lite skyltar och tänkte: “nä nu sparar vi på batteri”. Jag hade en tid att passa att möta upp Johan, efter 1,5h när jag skulle vara framme visar det sig att jag cyklat i en CIRKEL!!! När mitt blodsocker tar slut osv så bestämmer Johans sig för att möta mig var jag är och får hjälp från Askersunds Turiststation som skjutsar ut han till en vilsen tjej och kommer med coca cola och snickers! Men bra tänk 😀

Räddarna i nöden

Räddarna i nöden

Vi tog reda på varför jag hade cyklat i en cirkel och det visade sig att en skylt var vänd åt fel håll. Och börjar man spekulera kring varför kan det finnas ett tiotal olika anledningar.

Vi cykla mellan stora vida åkrar och tog oss närmre en höjd och vad underbar den blåa leden var, bland blåbärsris och ljung med vy över myrar 🙂

Blå leden from above

Blåled

Johan på blåleden

Johan på blåleden

Cykling på spången!

Cykling på spången!

Guld!

Som avslutning kom min kära gamla rumskompis från Orsa och mötte oss i Askersund och vi åkte till Johans sommarstuga med grillkväll som avslutning på en bra mountainbike session i Bergslagen.

Grillkväll som avslutning i Askersund

Grillkväll som avslutning i Askersund

Det är mycket energi de har lagt ned på dessa leder med skyltar, det finns en app, och det är en del projekt på gång! KUL! Tack för proffesionellt utförande Bergslagen Cycling, speciellt Johan och Katarina i mitt fall 😀

Hejdå team!

Hejdå team!

 

JUST NU: I Nepal efter ett bröllop i Indien mellan Tilda och Raj, med min favorit dryck mint lemonade omringad av goa vänner i Thamel, turistområdet i Kathmandu 🙂 Tur det serveras god mat och dryck när det tar en hel dag, på riktigt, att få till ett blogginlägg :’D

KOMMANDE: Hårddisken fick inte åka med till Asien så filmer får bli projekt i sommar som sagt. Här i Nepal har vandringen till Everest Base Camp blivit inställd för mig, dock kommer jag passa på att paddla och hjälpa till på en forspaddlingstävling innan jag far hem.

Följa:
“freedalance” på instagram, facebook och YouTube.
#freedalancethroughsweden

På mapongram kan ni följa hur jag rörde mig genom Sverige: http://mapongram.se/ViewMapongram.aspx?mt=578ae2e1-98e8-4bbd-a586-c0303ba4aaf8

Om skribenten

"Äventyr för mig handlar nog mest om att komma utanför sin trygghetszon, där man växer av att försöka. I Nepal jobbar jag som svensk reseledare (åt Far Away Adventures) för svenska grupper på vandringar och rundresor, och umgås med mina nepalesiska vänner på vandringar och paddlingar m.m. Jag går nu Adventure Academy, class of 2016 och i sommar kommer jag under tre månader, på olika äventyrliga sätt, ta mig igenom hela Sverige från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder" - Frida Benedikt aka Freedalance

Liknande inlägg