Annons:

Jag besitter en fantastisk egenskap av att glömma. Glömma hur jobbigt något är, glömma namn, glömma saker jag uppmanat mig själv, glömma att man inte blir bättre på det man inte tränar på.

Därför skriver jag det klart och tydligt här: JAG SKA BLI BÄTTRE PÅ BYTEN OCH LÄRA MIG VALLA MINA SKIDOR
(För när något varit i text sitter det liksom lite bättre)

Vi har avslutat den andra världscup helgen och rullar från Eyne, en liten skidort som stannat i tiden. Hela anläggningen och så även människorna som kom dit. Många härliga overaller i kulörta färger och bladeåkarna var fler till antalet än vad som finns dyra skidställ i Åres liftköer.

Det var en individuell tävling på lördagen som skulle innebära 1500 fallhöjdsmeter för oss damer. En ganska flack bana med mycket uppför i pist och en del skate-partier.
Något som kändes bra mer betryggande än förra helgens tävling som mer handlade om att klara alla moment, som stegjärn och stökiga utförsåkningar.

Tävlingen blev ett steg framåt från helgen innan och med vittring på topp 20(om jag inte TAPPAR SÅ MYCKET I BYTENA och VALLAR MINA SKIDOR) så är jag så här i efterhand nöjd. Måste ändå tänka att man tävlar mot världen bästa i den här sporten(!!)

Jag känner fortfarande att ovetskapen om hur kroppen klarar ett offpiståk efter 1300fallhöjdsmeter, om skidorna sitter rätt på ryggsäcken eller om hudarna jag har verkligen kommer att fästa kräver mycket kraft och det innebär att jag har en rätt så stor säkerhetsmarginal. Men det är nog de enklaste sakerna att hinna träna upp.

Min summering av dessa två helger med tävling är: framsteg från i fjol! Det ska jag verkligen ta med mig och se till att inför VM tränat byten och vallat skidorna ordentligt.

Så vad blir det du vågar skriva ner i text för att verkligen få det gjort?

/Fanny