Annons:

Tredje dagen in på vårt träningsläger nere i Frankrike och redan har vissa rutiner börjat infalla sig. Vi har ett matlagningsschema, massagetid klockan 19 och första passet är ut vid 8.35 och bussen hem 11.45. Vi äter choklad, ost och diskuterar huruvida man ska duscha en eller två gånger per dag.

Dagens första pass var på grund av väder och snöfall placerad i slalombacken i Tinges. Vi trängdes med de spanska, franska och diverse andra nationaliteter i backen. Det är så härligt att man här får träna med så många andra när man vanligtvis hemma är den enda som går runt på fjället i fartdräkt.

Vädret var som sagt kärvt.
Varje varv på backen var 700 fallhöjdsmetrar och tog ungefär en timme. Vinden piskade, snön vräkte men vi alla var ganska nöjda ändå. Emelie ropar efter första varvet till förtjusning att ”Vi gör det en gång till! Minst” Första varvet gick på rutin. Andra varvet pannben och sista kändes varje steg som en bonus. Lyckades skrapa ihop 2000 fallhöjdsmetrar och vi var alla nöjda och lunchen smakade extra gott när vi sedan kom innanför dörren i vår stuga. Det har säkert snöat 30 cm idag och strax laddar vi upp för dagens andra pass.Kan bara utvärdera att lägerlivet är allt bra trevligt.

Om skribenten

Skimogirls är ett kollektiv med tjejer som tycker om att vara i bergen, på vintern är det skidor med stighudar under fötterna och på sommaren i löparskor. Författarna på denna blogg är: Emelie Forsberg, Fanny Borgström, Erika Borgström och Ida Nilsson. Här kan ni följa deras tankar om idrott, prestation och vänskap. Trevlig läsning!

Liknande inlägg