Annons:

Nu är det en vecka kvar innan Ida och jag far ner till Andorra för att förbereda första Världscupen. Det är ständigt detta resande, som är så himla kul men som man på något sätt också drar sig för. Det är ju så skönt att bara vara hemma!

Eftersom vi ofta tävlar på hög höjd är det viktigt att ha tid på plats innan tävlingen att andas lite av den tunnare luften. Minst en vecka brukar jag tänka. När jag bodde uppe i Nordnorge och tävlade i alperna hade jag ingen plan med höghöjds uppehåll eller att vara på plats några dagar innan tävling. Det funkade fint ändå. Jag har svårt att se om det gör någon skillnad, eller om det mesta sitter uppe i huvudet..?

Jag känner dock absolut en skillnad att tävla på havsnivå och att tävla från 1500-3000 meter. Men även när jag bodde nere i Chamonix så hade jag fortfarande den känslan. Jag bodde på 1400 meter men tyckte att jag aldrig riktigt kunde ta ut mig som jag kan göra på lägre höjd.

Nåväl slutpladdrat om höjd, som dessutom inte leder fram till någon konklusion. Fördelen med att tävla på höjd är ju alla de vackra berg vi får se, vistas och träna i!

Om man vill tävla på hemmaplan i Sverige eller Norge så finns det en hel drös med fina tävlingar, en del håller verkligen världsklass på bansträckning.

Sverige:

Keb Classic Vinter 5-9 april 2017

King of sixpack, Storulvån 11 mars

Fjällpuls cup har bra nybörjartävlingar.

Norge:

Romsdal Rando 25 mars 2017

Stryn Rando

Norge cupen.

Hoppas vi ses på någon tävling!

Emelie