Annons:

Idag släpps boken ”Den rädda löparen”. Boken släpps samtidigt som ljudbok och är redan såld till fem olika länder. Kristina och hennes Iran-löpning blev viral och dokumentärfilmen om äventyret, Ensam genom Iran – 184 mil av tillit har visats på många platser och finns nu även nedladdningsbar som läromedel. 

Igårkväll delade Kristina Paltén en bild i sina sociala medier där hennes medförfattare skrivit till henne att boken redan förbeställts i närmare 600 exemplar redan innan den släppts. Kristina Paltén har tidigare skrivit boken Tänk om jag fixar det? som handlar om hennes resa mot världsrekordet på 48 timmar löpband.

I den 304 sidor långa boken Den rädda löparen är det Kristina Paltén som berättar om hennes upplevelser under löpningen ensam genom Iran. 184 mil där hon möter så många vänliga människor som bjuder in henne i sina hem, bjuder henne på mat och ger henne support längst vägen. Men boken handlar också om Kristinas egna rädslor, rädslan för regimen i Iran, hur hon behövt bemöta nättroll, en upplevelse av den persiska kulturen – och såklart löpning.

I en radiointervju säger Paltén att boken handlar om tron på människan, det goda i människan och att den innersta kärnan i oss är vänlighet och kärlek. Det här är inte en bok enbart för löparfrälsta, det är en spännande resa i personlig utveckling och konsten att möta sina egna rädslor och motstånd.

Till skillnad från en del andra äventyrsredogörelser jag läst är språket i Den rädda löparen riktigt genomarbetat. Den här boken är ingen stolpig redogörelse av en rad händelser. Den har ett flyt i texten och redan dem första sidorna hugger tag i mig. Det är riktigt spännande och texten bjuder på mycket igenkänning.

Jag ser fram emot att lyssna på ljudboken under långa timmar i bil och i löparspåret och jag är övertygad om att Den rädda löparen kommer att ta världen med storm!

Här på Outside kan du läsa mer om Kristina i ”Jag vill möta världen med tillit. Inte tvärtom” där Kristina berättar om sin löpning genom Iran samt i recensionen av Tänk om jag fixar det?.

Om skribenten

Amanda Mannervik

Innovationsvetare och Fjälledare med passion för att springa långt. På Outside Sweden bloggar Amanda om en bransch i förändring, fjällsäkerhet, kärlek till naturen, prylnörderi och lite annat smått och gott. Vill bjuda dig som läsare på inspiration, fördjupad kunskap och utmana till nya tankar. 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras