Annons:

Eller tävlingssäsong..?

Ja vilken vinter det varit. Jag är super nöjd med de tävlingar jag kört i år, höjdpunkterna var att vinna en vertikal, Pierra Menta och Mezzalama. 3 väldigt olika tävlingar, från 40 minuter till 4 dagars och en 6 h tävling.

Direkt efter målgången på Mezzalama for jag till Hiamlayas och fortsatte vintern där. Det var en upplevelse helt i sin egna klass, och att skriva om den här var inte det jag tänkt. Men några få rader kan det få bli..

All acklimatisation har gjorts hemma, 340 timmar i höghöjdsmaskin, från 4000 meter i början till 6000 meter på slutet. Träningen blev lite lidande då jag inte kunde träna särskilt hårt för att känna mig återhämtad, men vad gjorde det när målet var att försöka klättra Cho Oyu? Det var överraskande hur bra det gick att acklimatisera sig på plats. Femte dagen gick vi upp till 7500 meter utan tecken på höjdsjuka! Nåväl. 10 dagar i bergen, rekord för mig upp i höjden till 7800 meter och sedan var det dags att fara hem för att börja springa.

Ja trots att skimo ligger mig varmt om hjärtat och jag gott skulle enbart kunna fokusera på det. Så är det ju dags för mig att snöra på löparskorna! ( Eller dra åt dom, för Salomon har ju dragskor ställer för snörning.) Jag älskar ju verkligen fjällöpning i alla dess varianter också, vertikal, kort, lång, ultra- varje tävlingsform har dess charm, men just såhär i början av säsongen, gillar jag mest bara att vara ute och lufsa. Jag har inte många pass löpning i benen, men nu börjar det bli ca 20, och det är inte en trevlig känsla de första löprundorna. Det är tunga skidben som känns stumma i dämpningen. Vaderna har försvunnit under vintern medans låren har blivit starka. Men jag ger inte upp, för snart är den här, den härliga känslan av att vara så fri! När löpningen är en njutning och man kan springa långt och länge!

Och det bästa är ju att det är bra träning inför kommande vinter!

/ Emelie

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras