Annons:

En kort rapport mitt i rushen. För snart må jag åka mot Nynäshamn för att hinna med färjan mot Gdansk som avgår klockan 18.00. Och det ska bli jädrans skönt att komma iväg, senaste tiden har fyllts både av stress att hinna med jobbsaker innan ”semestern” samt att få alla delar klara inför äventyret.

JJ.360.cykelHur ser då status ut? Ett gott tecken är väl att jag sitter och skriver denna text, betyder ju att jag i alla fall är något så när klar. Tror faktiskt inte att det återstår så mycket mer än att packa ner lite sista prylar, lyckas stänga alla cykelväskor (att jag inte har tagit med mig för mycket) och ta cykeln och väskor cirka 100 meter till mamma och pappas bil för att få skjuts av dem till färjeläget. Skulle behöva införskaffa en extra vattenflaskhållare också, hoppas att kunna få det fixat längs vägen.

JJ.packningHaft hjälp från föräldrarna med diverse förberedelser så som att rådgöra i val av vad att ha med i packningen (varit ense i ganska hög grad:)), kolla över funktioner på nya prylar, paketerat mat på smart sätt och fixat så att det blev en god och mättande lunch innan avresa.

Här följer också en kort inblick in min packning, där finns gaskök, tält och vad som behövs för nätter i det, kläder för alla typer av väder, vadderade cykelbyxor, ett antal uppsättningar frystorkat käk, mobiltelefon (för allt möjligt, så som kamera, film, navigering, hålla kontakt på alla plan, min podd-, bok- och musikvän, etcetera), solcellsladdare, larm, reservdelar, med mycket mera. Mina fyra cykelväskor kommer att fyllas upp till bredden och pakethållaren kommer att bli rätt lastad den också.

Känslan och tankarna just nu är aningen diffusa, en mix mellan stress över att jag ska ha glömt något, förväntan och tanken ”varför gör jag egentligen det här?”:). Oavsett känsla och tankar så är en sak säker, jag ser verkligen fram emot alla nya möten, erfarenheter, utbyten och miljöer som detta äventyr kommer att innebära!

Ok, ha det fint i sommaren och ny rapport från mig kommer efter att jag har cyklat mig igenom Polen.

Om skribenten

I juli intar Johanna Johansson cykelsadeln för att ta sig cirka 300 mil genom östra Europa. Hon ska cykla från Gdansk till Aten, korsa sju länder samt genomföra ett mini-äventyr med en kvinna från respektive land. För detta äventyr har hon också tilldelats stipendium för ”Årets äventyr 2016”. Länderna hon kommer att korsa är Polen, Slovakien, Ungern, Serbien, Kosovo, Makedonien och Grekland och hon kommer att lämna en rapport från varje land där hon berättar om intryck, möten, utmaningar och hur cyklingen fortgår.

Liknande inlägg