Annons:

När snön började falla lätt efter någon timme bestämde jag mig att det inte var läge med flera pauser utan det fick bli en längre matpaus i Storuman. I övrigt snabba stopp längs vägen. Mycket tid för mig själv utan en människa i sikte. Nästan 14 mil genom vacker natur med många kontraster. Mer snö i skogarna och is på en del sjöar. Märks att jag rör mig norrut.

Följer vädrets rytm
Med 35 kg på släp är det viktigare att allt fungerar och kan jag undvika regn och blåst så gör jag det. Hittills har det inneburit att jag startar ca mellan 10 och 11 beroende på dagsetappen och väderprognosen.  Då är det varmare och mer behagligt att cykla. Snitttemperaturen igår under min etapp var 5 grader plus. Hade jag börjat 08:00 hade den varit närmare 3. För mina fötter som är där jag fryser först är det en stor skillnad och jag kan cykla på 2 mil till med den här taktiken. 

E45

Olika långt olika dagar
Ett annan metod som jag använder är att dela upp etapperna i långa och korta. Så til exempel två längre och en kortare efter varandra ger mig tid att återhämta mig den ”korta” dagen. Kan sova ut och ge extra kärlek till olika delar av min utrustning. En dag kan jag titta igenom Tenzing mer noggrannt och en annan dag gå igenom packningen så den ligger rätt i vagnen. De längre dagarna blir det bara minimum och sen vila. 

Dagarna flyter ihop och lever i nuet
När jag är själv ute på äventyr så märker jag att efter ett par dagar har jag svårt att hålla isär dem. Börjar gå in i en zon av att leva i nuet. Dagarna och timmarna flyter ihop även om jag absolut kommer ihåg var jag varit och vem jag träffat så kan jag inte hålla isär själva tidslinjen.

Myr

En vanlig fråga jag har till mig själv är ”Började jag i Strömsund igår? Nej just det, det var Vilhelmina!”. ”Hur länge har jag cyklat nu? Hoppsan två mil!”. 

Moln

E45 på cykel är mer än skog!
Alla jag pratat med säger att E45 bara är rak och skog. Kanske är det om man susar fram i 90 km/tim i en bil. Men i 20 km/tim på en cykel är det en annan sak. Böljande vägar, kullar, vyer och härliga människor.

Fredrik, Tenzing och Sherpa

Kanske blir den nya trenden för STF och turistnäringen här – Cykla E45! Kom ihåg, det var här du läste det först!

Tankarna och känslorna
Mycket tid att reflektera och tänka. En sak jag har märkt när jag är ute så här är att mina känslor ligger mycket närmare ytan och jag hatr mer nyanser. Som nya känslespröt som kan ta in intryck på ett nytt sätt.

Bliss..

Förstå mig rätt om jag säger att jag tror man blir mindre avtrubbad i känslorna när man är ute och upplever saker borta från fär man bor. Intrycken blir starkare och jahg mår riktigt bra. Den här känslan vill jag ta med hem och vårda. Riktigt häftigt!

Hus vid E45

Tar mig tid – Viktigt att ta mig ur zonen
Ibland finner jag mig bara inne i ett flyt och rullar på och njuter. Då brukar jag stanna till och se mig omkring och inte helt ovanligt upptäcker jag något jag inte såg när jag satt på cykeln. Igår var det märkbart mär jag var på vähg in till Sorsele och bara några mil ut passerade denna härliga plats. Det gav mer energi att stanna än att bara rulla på och komma fram.

Utanför Sorsele

Eller denna stund när jag cyklade löngs med inlandsbanan de sista kilometrarna. Himlen innehöll ingen mer snö och vilken energi detta gav.

Bredvid Inlandsbanan

Mår bra och tack för alla hejarop och gåvor!
Jag mår bra och visst är jag trött. Men jag mår bra. Sitter mest hela dagarna dock på min rumpa, men tror jag rör på mig tillräckligt. Äter ordentligt och dricker. Tack för hejarop och tack för att ni ger till insamligen. Ni är fantastiska!

Läs mer om insamlingen genom att klicka här.

Dela gärna länken mina vänner! Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Namaste.

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth arbetar som managementkonsult inom bank och finans med fokus på värdepappershandel och penningtvätt. Han är projektledaren som parallellt med sina uppdrag lever ut sina äventyrsdrömmar och inspirerar andra att ta tag i sina. Han har bl.a. cyklat 150 mil med all packning till Kebnekaise för att sen packa om, vandra in och bestiga berget. Vid sidan om sitt vanliga arbete arbetar Fredrik även som guide på Expeditionsresor till bl.a. Kilimanjaro och Nepal. Att hitta näräventyr som fungerar i vardagen är något Fredrik specialiserat sig på. Under hela 2017 genomförde han sitt projekt 52 veckor - 52 nätter, där han sovit ute i tält minst en natt i veckan ett helt år. ’

Liknande inlägg

4 responser

 1. Nita Winterberg

  The author’s name is Loreta Quarterman however she doesn’t seriously like getting known as like that. Her partner and her selected to reside in New Jersey but her spouse wants them to move. The favored interest for my young young children and me is kayaking and now I’m striving to generate funds with it. Managing persons has been his occupation for some time and his salary has been actually satisfying.

  Svara
 2. Erik Bunyan

  The identify of the writer is Jere and he absolutely digs that identify. My career is an office atmosphere clerk. My wife doesn’t like it the way I do but what I seriously like doing is to foundation soar but I don’t have the time these times. California is wherever my home is and I don’t strategy on transforming it.

  Svara
 3. Onita Loughmiller

  I am now not positive where you are getting your info, buut great topic.I needs to sppend some time studying more or understanding more.Thanks for great information I was looking forthis information for my mission.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras