Annons:

Mitt första minne av att ha ett efternamn som börjar på alfabetets första bokstav är från grundskolan och har förföljt mig ända sedan dess. Att alltid vare den som blev uppropad först inför skolstart, uppmärksamheten, nervositet och alla förväntningar var på på topp i klassrummet.

(Förstabilden är på Lisa Lindblom, platschef Storulvån)

Nu gällde det att inte säga sitt namn för högt, för lågt, haka sig, titta åt fel håll, ha rätt kläder på sig, inte vara för nyklippt, ja listan kan göras hur lång som helst. Det fortsatte i lumpen med att stå först i rad, AHLSTRÖM, givakt! AHLSTRÖM har inte sträckt sängen eller kängorna är inte tillräckligt putsade. Befälets örnblick var alltid som mest intensiv, tyckte jag, just på mig.

Skate i Ullådalen

Ja så har det fortsatt genom livet. Ingen big deal numera men så helt plötsligt, så vände det. Jag hade varit i Åre några dagar, hade haft magisk skate uppe i Ullådalen, topptur till Välliste och hade inga bestämda planer framöver, kanske en tälttur till Skäckerfjällen men vädret såg inte så lovande ut då på morgon.

Blåhammaren med Sylmassivet i bakgrunden

Så ringde mobilen. Det var Lisa som tidigare arbetat på Kebnekaise Fjällstation och nu bytt arbetsplats till Storulvån, även där som Platschef. -Hej vad gör du? -Ähh, håller på och städar en lägenhet jag fått låna – Ok, låter ju kul… vill du istället var med på en toppturs- och middagsfilm som vi på STF ska spela in? -Ok, visst, jag ska bara plocka ihop mina grejor så kommer jag över, det tar väl ca en timme att köra.

Även Jesper Johnsson från Åreguiderna lyckas hitta flatljus på Getryggen

Jag rafsar ihop mina grejor och svänger sen förbi Åreguiderna för att se om jag kan få testa Salomons nya topptursskidor. Aldrig några problem där inte, Philip och Jesper hjälper mig med rätt grejor och i förbifarten frågar jag. -Har ni något kul uppdrag de närmaste dagarna? Något slags guidejobb i fjällmiljö vore skoj. -Vi ska se vad vi har på gång säger Jesper, maila över din CV.

Väl framme i Storulvån väntar värsta hightech grabbarna Whiteoutpictures, Simon och Alexander. Vi lyckas pricka in Getryggen i totalt flatljus, ja whiteout alltså. Det visade sig vara enklare att ta bilderna vid middagen och framför brasan.

Simon o Alexander från Whiteoutpictures

Dagen därpå skejtar jag upp till Blåhammaren. Hjärnan går på högvarv, som den ofta gör när jag får fritt spjäll, blodet pumpar, hjärtat bultar och syretillförsern är på max. -Hmm varför inte starta upp min gamla kulttävling, den avskalade Jämtlandstriangeln Unplugged/Recycled i sommar, 47 km med 1000 höjdmeter, dagen efter Åre Extreme Challenge kanske vore ett bra datum?

High tech och Flatljus på Getryggen

Telefonen ringer när jag är tillbaks på Storulvån, Jesper från Åreguiderna. -Hej Erik, jag sorterade mina mail i bokstavsordning, på efternamn, AHLSTRÖM och din CV dök först upp. Vi behöver någon som ska guida en familj från Dubai i Åres backar och ta dom till dom bästa restaurangerna, är du intresserad? -Visst, låter spännande, jag är på. Jag packar ihop mina grejor och träffar Lisa i receptionen, tackar henne för att jag fick komma och vara med på filminspelningen och frågade i farten. – Jo förresten varför ringde du just mig? -Ditt namn, AHLSTRÖM dök upp först i min telefonbok!

Om skribenten

Erik Ahlström

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg

5 responser

  1. Mozell Siebold

    Nice to meet you, my title is Brendan but I don’t like when persons use my whole identify. Her spouse and her selected to reside in New Jersey but her husband needs them to transfer. Managing persons has been his career for some time and his salary has been seriously fulfilling. Jogging is the point I appreciate most.

    Svara
  2. Dina Cura

    Most importantly, they will take deposits from third party solutions, like NETeller, and in nearly any quantity. You can never been too cautious or too diligent in your study.

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras