Annons:

Nu ger sig även Arc’teryx in i traillöpningens förtrollade värld och lanserar sin första trailsko: Norvan VT och Norvan VT GTX.

Skon sägs vara byggd för alpinister och klättrare som använder löpning för att förbättra sin kondition men ska även passa för dedikerade traillöpare som letar efter nya områden att utforska.

För att att underlätta omställning mellan löpning, scrambling och lättare klättring har skon ett lättjusterat stödsystem. Förklarat mer i detalj kan skon lätt lätt spännas över trampdynorna för mer stöd och kontroll under klättring och scrambling för att sedan lättas upp för att skapa den större tåvolym som krävs vid löpning.

En förhöjd sidovägg gör att foten ligger djupare i skon, något som ger bättre stabilitet. En nivåskillnad från häl till tå på 9mm och en höjd på 26mm/17mm ger komfort och stöd på bråkiga stigar. Sulan är ett kapitel i sig och bygger på en tvådelad sula från Vibram. Fram sitter en klibbig Idogrip-sula som ger bra grepp på hala stenar och våta stigar och bak sitter en Megagrip-sula för slitstyrka och ett stadigt löpsteg.

Arc’teryx-3

Mellansulan är designad för längre hållbarhet. Skon har även ett extra skydd över de delar av skon som utsätts för högt slitage.

Norvan VT finns både som dam-och herrmodell, med eller utan Gore-Tex. Priset kommer ligga på mellan 1599kr och 1799kr, vikten på runt 300 gram.

Som vanligt låter det väldigt tekniskt, fint och komplicerat, vi hoppas få återkomma med ett riktigt test framöver.

Arc’teryx-2

 

 

Arc’teryx-4