Annons:

Jag trodde nog inte jag skulle överleva.
Den där första dagen för tre veckor sedan när vi körde vårt första pass på skidor. De majestätiska bergen i Tignes, Frankrike omslöt mig och tryckte luften bröstkorgen till panik. Skulle det kännas så här? I tre veckor!? Vad hade jag gett mig in i..?

Jag hade förra säsongen inte fått många höjdmetrar i benen då jag var största delen nere i Stockholm för att göra militärtjänst. Det mesta jag gått på skidor tidigare var veckan över tävlingen ”Keb Classic” då det är två dagar á ca 2300fallhöjdmetrar. Nu, på hög höjd dessutom, försökte jag med paniken stigande i bröstet hänga på Emelie, Ida och Fanny.
Nästan gråtfärdig och helt utslut kändes varje backe som en liten bit närmare slutet på lägret.

Det var då. För tre veckor sedan. Nu sitter jag i taxin påväg till Geneve för att åka hemåt.
Tre veckor. Att den korta tiden kan lära en så mycket. Om kroppen, om själen, ändra synen på ett helt liv. Ändra synen på sin egna förmåga. Trycket jag kände de första dagarna lättade i kapp med molntäcket och samtidig som dagarna blev solgula fann jag mig med insikten varför jag var här. För att det är fantastiskt. För att jag älskar att bli så där trött som bara fysisk aktivitet ute gör med en. För att jag älskar att ge mig själv en utmaning. För att jag älskar bergen. Soluppgångar, månfyllda nätter, nyfallen snö. För att jag älskar solsken, snörusk och nypistade backar. För att jag älskar stenformationer i olika ljus. För att jag älskar belöningen i att komma upp på en topp, se nästa och bestämma sig för att man vill dit.
För att jag älskar att sitta i en bil påväg hemåt. Och mot nästa äventyr. Det är värt varenda obekväm situation. Låt det aldrig ta slut. Äventyret.