Annons:

Och jag är så redo att fara hem! De första tre veckorna var vi hela damlaget här, Erika, Ida och Fanny. Vi tränade åt och sov. Varje dag gick i sin rytm, en rymt som alla verkade komma in i. Jag bestämde mig för att stanna en vecka längre efter jag kollat lite på min träning, hur jag kände det i höjden och hur kroppen kändes efter ganska intensiva veckor.

Jag som har haft en sommar med mycket mindre träning än normalt efter korsbandsoperationen i våras, visste verkligen inte om jag skulle orka träna särskilt hårt. Och rehab på det. Men det har gått bra, vissa pass har jag kortat ner för att kunna vara fräsch inför rehab träningen.

Så efter jag kikat på väderleksrapporten för Romsdalen bestämde jag mig för att stanna en vecka till. Och det var ett bra beslut, för nu ser det ut som det äntligen kommit bra med snö på hemmafronten!

Efter att ha vinkat adjö till tjejerna så gick jag till gymmet för ett pass styrka och rehab. Jag gjorde mina övningar för knät och fortsatte sedan med en del andra övningar i ”Erika, Fanny och Ida anda”. Dom kan verkligen det där med att träna styrka. Sån där bra styrka. Små muskler, balans, kroppsvikt. Det är ju super viktigt och jag tror verkligen att jag är i en fas där jag behöver all slags funktionell styrka jag kan.

I flera år har jag nu levt på min bild av mig själv som ”ganska stark klättrare”. Det kan jag nog tyvärr inte leva på så mycket längre. Jag tror dock det har varit ganska bra att jag i några år kunnat ha fokus på nästan bara löpning och skimo, och mindre fokus på styrka. Styrkan har som funnits där så jag har inte behövt tänka på det. Nu efter min vilo- och rehab period så känns det dock väldigt viktig att köra en del styrka. Och jag känner mig lite lugnare med antal metrar. Det har jag ju i benen sen förr. Men sen är det ju väldigt kul att göra långa dagar i bergen så då kommer ju metrarna gratis!

2 pass kvar och sen är jag redo att fara hem och träna i de vilda Romsdalsfjällen!

/ Emelieimg_0475

Friheten att ta sig uppför berg och sedan njuta av utförskörningarna är bland det bästa med Skimo!